Ciència i tecnologia

“Hem de ser conscients de la importància del nostre dret de privacitat”

Surt de nou el debat sobre les dades personals digitals i la privacitat a internet

%22Hem+de+ser+conscients+de+la+import%C3%A0ncia+del+nostre+dret+de+privacitat%22

Torna a encendre’s el debat sobre l’ús de les nostres dades personals a internet. Segurament ja conegueu l’aplicació, que a partir d’una fotografia actual, ens mostra com serem d’aquí a uns anys. És FaceApp i s’ha viralitzat en aquests darrers dies.  Però, què fan amb les dades?

“Ells es reserven el dret d’agafar la imatge, les teves dades personal quan et registres a l’aplicació i vendre-ho a terceres empreses. O bé per un tema comercial o per altres, que no especifiquen clarament”, explica Angel Reyero, expert en ciberseguretat a l’empresa Intec, ubicada al Parc Bit de Palma.

La vinculació de FaceApp amb empreses russes ha reflectit també l’existència d’una ‘ciberguerra freda’. Segons Javier Pérez, director general de 3digits, “la majoria d’atacs malignes informàtics com els virus provenen de la Xina, Rússia o Corea. Una persona no pot abstraure’s d’això”.

Però també passa als Estats Units (EUA). Mark Zuckerberg va demanar perdó pel cas de la filtració massiva de dades d’usuaris. Ho va fer en una compareixença al Congrés dels EUA que va aixecar molta expectació.

Ara Facebook cerca recuperar la confiança davant una societat que és cada vegada més conscient de l’us de dades personals i la privacitat a internet. “El futur serà privat”, va dir Zuckerberg a l’escenari de Facebook F8 2019, la conferència anual de desarrolladors de la companyia. L’empresa, però, arrossega un historial respecta la privacitat que en fa dels usuaris i té un llarg camí per recórrer abans de poder recuperar la confiança del públic i la privacitat.

“Que la gent pensi abans d’utilizar aquest tipus d’aplicacions”, assegura Diego Fanjul, advocat expert en privacitat. Generalment, que la gent tracti de pensar què hi ha darrere de casos virals”, referint-se a l’aplicació FaceApp, explica Fanjul, per després “ser conscients de la importància del nostre dret a la privacitat”.

Un dret que s’intenta blindar a través de reglaments i lleis europees que es fan contra el gran capital, que veu amb les nostres dades digitals, un negoci molt sucós.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una tortuga nascuda a Eivissa el 2019 ha estat capturada per un pesquer i posteriorment amollada

En aquests moments es recupera a València, i la revisió que se li ha practicat confirma que l’animal ha sabut...

Terraferida presentarà al·legacions al projecte del parc fotovoltaic a Lloseta

Els ecologistes critiquen que l'hidrogen que produiran les 19 mil plaques s'emprarà per mantenir activitats altament contaminants, com la cimentera.

Apagada mundial per conscienciar del canvi climàtic

A les illes, ho varem poder veure a la Seu, al Castell de Bellver, a l'església de Sant Francesc de Formentera, al passeig de Vara de Rey d'Eivissa, o al...

Inspectors visiten comerços i establiments per controlar el compliment de la llei de residus

Aquesta primera etapa és informativa, però a partir de l'estiu es procedirà a multar