X

Faixes Reina, 80 anys de cotilleria a Palma

De la roba interior a mida o les faixes als banyadors i a les pròtesis mamàries

03/11/2021

Faixes Reina, 80 anys de cotilleria a Palma

Redacció

A mig camí entre l’església de Sant Miquel i el mercat de l’Olivar de Palma, la família Masdeu regenta el negoci. Generacions de dones de Palma i de tot Mallorca han comprat i s’han deixat assessorar per les diferents generacions dels propietaris i dels seus hereus. En 80 anys han canviat molts d’aspectes perquè a Faixes Reina hi havia un taller i s’hi feia la roba a mida. “Hi havia 17 al·lotes fent feina” recorda Magdalena Amengual la dona de Francesc Masdeu, el fill del fundador del negoci.

Ara, la tercera generació de la família Masdeu ha agafat les regnes del negoci. Neus i Maria del Mar regenten una botiga en què els records d’un temps omplen els racons: cotilles tallades i cosides pel pare que avui dia serien impossibles de dur o sostenidors en forma de punta molt a la moda dels anys 50-60. Antigament les dones es feien l’equip per tota la temporada i havia de durar tot l’any. Actualment, però, és diferent. “Avui en dia la gent compra la roba que no dura ni una temporada, la tira i en compra de nova. És cert que això està canviat i la gent torna a apreciar tenir un producte i que duri” reflexiona Neus Masdeu.

L’especialització els ha permès mantenir-se. A més, gràcies al boca-orella de les dones que han enviat les seves filles i ara també a les netes s’han fet un nom dins el món de la cotilleria i del petit comerç de Palma.

03/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris