economia

Falta mà d’obra qualificada al sector de la construcció

La Fundació Laboral engega al setembre un grau d'FP per formar operaris

Falta+m%C3%A0+d%27obra+qualificada+al+sector+de+la+construcci%C3%B3

La construcció ha desbancat el sector serveis com el principal generador de llocs de feina. En el darrer any, l’afiliació en la construcció ha crescut un 8%. La recuperació econòmica ha reactivitat un sector que, després d’haver perdut 35.000 treballadors durant la crisi, ara es troba amb manca de mà d’obra qualificada.

Molts dels treballadors que sortiren de la construcció durant la crisi s’hagueren de reciclar i cercar alternatives laborals. Personal que ara al sector, amb unes 3.600 empreses a les Illes, li costa recuperar. Falta mà d’obra qualificada. Amb el grau de formació professional que comença al setembre, amb dues 1.000 hores formatives i 400 de pràctiques, els constructors esperen començar a pal·liar aquest dèficit.

Però a la dificultat per trobar gent qualificada es sumen, en molts casos, les baixes per jubilació. I, aquí, els sindicats parlen de manca de previsió.

Els treballadors de la construcció tenen al seu abast certificats de professionalitat i formacions específiques. Però el que és indispensable, ens asseguren, és la formació en prevenció de riscs laborals.

La construcció és el sector que registra un major índex de sinistralitat a les Illes: més del doble de la mitjana de la resta de sectors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llum verda al projecte de fusió de CaixaBank i Bankia

Els sindicats asseguren que, amb l'operació, es podrien perdre molts de llocs de feina i tancarien sucursals a les Balears

La nova Caixabank dominarà el negoci bancari a les Balears

El domicili social del principal accionista del nou banc, la Fundació La Caixa, és a Palma des de 2017

Vaga dels treballadors de Telecomunicaciones de Levante per la baixada de salari

El personal diu que l'empresa, subcontracta de Movistar, els vol rebaixar el sou un 40%

Caixabank sobre Bankia: “per casar-se en temps difícils és important escollir la parella correcta”

Entre la plantilla de les dues entitats hi ha preocupació pels possibles acomiadaments