economia

Falta mà d’obra qualificada al sector de la construcció

La Fundació Laboral engega al setembre un grau d'FP per formar operaris

Falta+m%C3%A0+d%27obra+qualificada+al+sector+de+la+construcci%C3%B3

La construcció ha desbancat el sector serveis com el principal generador de llocs de feina. En el darrer any, l’afiliació en la construcció ha crescut un 8%. La recuperació econòmica ha reactivitat un sector que, després d’haver perdut 35.000 treballadors durant la crisi, ara es troba amb manca de mà d’obra qualificada.

Molts dels treballadors que sortiren de la construcció durant la crisi s’hagueren de reciclar i cercar alternatives laborals. Personal que ara al sector, amb unes 3.600 empreses a les Illes, li costa recuperar. Falta mà d’obra qualificada. Amb el grau de formació professional que comença al setembre, amb dues 1.000 hores formatives i 400 de pràctiques, els constructors esperen començar a pal·liar aquest dèficit.

Però a la dificultat per trobar gent qualificada es sumen, en molts casos, les baixes per jubilació. I, aquí, els sindicats parlen de manca de previsió.

Els treballadors de la construcció tenen al seu abast certificats de professionalitat i formacions específiques. Però el que és indispensable, ens asseguren, és la formació en prevenció de riscs laborals.

La construcció és el sector que registra un major índex de sinistralitat a les Illes: més del doble de la mitjana de la resta de sectors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIMEM demana la fi de les restriccions en la restauració

Creuen que ja no té sentit la regulació quinzenal de les activitats per part del Consell de Govern

Ciutadella és plena de visitants aquesta setmana i comencen a faltar-hi taxis, tot i la suspensió de Sant Joan

La gran afluència, sobretot de joves, ja ha provocat més de 70 queixes per renous

Se cerca llogater que no es dediqui a l’hostaleria: els propietaris es tornen encara més exigents per la inseguretat jurídica

Abans de la pandèmia era difícil trobar pisos de lloguer, però ara costa trobar inquilins amb garanties. La Federació de...

El sector de les discoteques i la música en directe prepara tres proves pilot

Al concert de Sidonie de divendres, al Mallorca Live Summer, hi podran assistir 5.000 persones dretes i sense distància de...