X

Falten infermeres a les Pitiüses: el sindicat SATSE demana el doble de les que hi ha ara

L'Àrea de Salut assegura que la plantilla està completa i que les incidències es cobreixen amb prolongacions de jornada

30/11/2023

Falten infermeres a les Pitiüses: el sindicat SATSE demana el doble de les que hi ha ara

El sindicat SATSE denuncia que a les Pitiüses farien falta el doble d’infermeres. Ara n’hi ha entre 500 i 600 i n’hi hauria d’haver més de 1.000. L’Àrea de Salut assegura que la plantilla està completa i que les incidències es cobreixen amb prolongacions de jornada; per la qual cosa treballen per atraure i fidelitzar personal.

Tot i la declaració de places de difícil cobertura, cosa que ha suposat enguany un plus de 250 euros bruts i l’any que ve de 400. El sindicat SATSE calcula que a Eivissa i Formentera haurien de treballar més de 1.000 infermeres, el doble que ara, que estan entre les 500 i 600. La manca d’infermeres, denuncien, impedeix obrir el servei d’urgències d’atenció primària 24 hores o el centre de mitjana estada Ca Na Majora a l’hospital vell.

L’Àrea de Salut de les Pitiüses afirma que el centre de mitjana estada, un total de 29 habitacions per convalescències llargues i pal·liatius, es posarà en marxa el primer trimestre de 2024. No s’ha fet, encara, diuen, perquè part d’aquest espai s’ha ocupat per allotjar-hi professionals sanitaris que encara tenen contracte i no se’ls pot deixar al carrer. De fet, allargaran l’ús de residència fins a finals de gener perquè totes les habitacions, 41, estan ocupades.

30/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris