X

Falten metges a la presó de Palma: set de les nou places estan sense cobrir

Les places que surten a concurs, sovint queden desertes

03/04/2024

Falten metges a la presó de Palma: set de les nou places estan sense cobrir

De les 350 persones que fan feina a la presó de Palma, dues són metges. És un equip que hauria d’estar format per nou treballadors per cobrir les 24 hores del dia, però la plantilla actual només permet donar servei els dematins i horabaixes entre setmana i els dematins de dissabte i diumenge. El paper dels facultatius als centres penitenciaris, avisen els treballadors, és essencial. “Qualsevol tipus de decisió regimental, sigui un aïllament o una sanció, sempre ha d’estar supervisada per un metge. Això ens du a situacions en què hi ha una baralla i no hi ha metge, no pots fer pràcticament res”, assegura Iván Flores, delegat sindical del CSIF a la presó de Palma.

Les places que surten a concurs, sovint queden vacants. És un problema generalitzat a l’Estat espanyol, però agreujat a les Balears per l’elevat cost de vida. Això també fa que la rotació dels funcionaris sigui molt elevada i que, per tant, molts treballadors tenguin poca experiència. Flores diu que “els veterans anam canviant a altres sectors, llocs més tranquils, oficines… i arriba un moment en què només tens gent inexperta als mòduls, que en molts casos no saben com solucionar un problema complicat”.

Així, doncs, la reivindicació principal és laboral. Però també en tenen en matèria de seguretat. “Les amenaces, els insults… són el nostre dia a dia i no tenen una conseqüència real, a banda d’una sanció administrativa o a escala interna”, assegura el delegat del CSIF. És per això que fa anys que els funcionaris de presons demanen que es considerin com a agents de l’autoritat; un canvi que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska s’ha marcat com una prioritat per aquesta legislatura.

03/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris