societat

Falten professionals i formació en salut mental a l’atenció primària

Avui s'han graduat en la seva especialitat els alumnes de la Unitat Docent Multi-professional de Salut Mental

Falten+professionals+i+formaci%C3%B3+en+salut+mental+a+l%27atenci%C3%B3+prim%C3%A0ria

Avui s’han graduat en la seva especialitat els alumnes de la Unitat Docent Multi-professional de Salut Mental. Tots ells coincideixen a dir que hi ha una manca de formació en aquest camp en els centres d’atenció primària. I és que fent les pràctiques en temps de pandèmia, han vist de primera mà les veritables mancances del nostre sistema sanitari.

La falta de professionals i de formació en Salut Mental als centres d’atenció primària fa que alguns problemes que es podrien solucionar bé s’acabin cronificant i el seu tractament sigui més complicat i més costós. Dotar de més professionals amb millor preparació és una vella reivindicació de les associacions d’usuaris, però també d’algunes societats mèdiques. La Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental es va crear per formar especialistes. Alguns d’ells ja s’han graduat en la seva especialitat. Però fent les pràctiques enmig d’una crisi sanitària ha fet que visquin de primera mà les mancances del sistema.

El confinament, no poder- se relacionar amb no convivents, les classes semipresencials. Tot això ha afectat sobretot els més joves. Uns efectes que ja han començat a notar-se

Des del passat 2016 s’han contractat 40 professionals especialistes en salut mental i s’han ampliat els serveis als domicilis dels pacients. Una atenció que s’ampliarà amb la reforma de l’hospital Psiquiàtric que pretén integrar el recinte i els professionals amb el conjunt de la ciutat de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Maria 20/05/2021

    Seria interessant saber quins professionals s’han contractat…perquè psicòlegs clínics 1 desde 2016

Cercador |


més contingut relacionat

La meitat de la població diana de Balears ja està vacunada amb almanco una dosi

298.751 persones estan vacunades amb pauta completa, el 30,2 per cent

Darrer balanç Covid: 46 nous casos i cap nou mort

Els casos en seguiment augmenten a 11 i ja en són 459 a Balears

Prohibit accedir desde demà en cotxe a Favàritx arran de l’allau de visitants

El caos circulatori provocat pels vehicles ha obligat el Consell de Menorca a intervenir