societat

Famílies Anònimes rep un 50 per cent més de peticions d’ajuda des de l’inici de l’estat d’alarma

Els familiars de persones drogodependents afirmen que el confinament els ha abocat a una situació límit


La mare d’un drogodependent assegura que són els grans oblidats d’aquesta crisi sanitària. El confinament no pot retenir els qui pateixen una addicció a les drogues. És el cas del seu fill, que no pot evitar fer cas omís de les normes per continuar consumint. El seu fill va començar a consumir quan tenia tretze anys. Ara en té 36 i des de fa quatre que ha deixat les drogues dures. Amb tot, continua necessitant la marihuana. La seva mare denuncia que la policia el multi sense tenir en compte que es tracta d’una persona malalta.

Una situació que es veu agreujada en els casos que volen entrar a rehabilitació i no hi poden accedir per la falta de tests per detectar el coronavirus.

L’Associació Famílies Anònimes ha rebut un 50 per cent més de peticions d’ajuda de familiars de persones addictes des de l’inici de l’estat d’alarma. Amb les seves reunions, s’ha convertit en un bot salvavides per a les famílies que lluiten contra la droga.

Per la seva banda, els traficants han cercat altres maneres per vendre la droga. Fa uns dies a Manacor la policia en va interceptar mil pastilles dins una capsa de cereals. També la distribueixen com si fos menjar a domicili. Des de l’inici de l’estat d’alarma, els cossos de seguretat han detingut més de trenta persones a les Balears per delictes contra la salut pública.


La realitat de les famílies monoparentals en temps de coronavirus

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La llista definitiva de la borsa única d’infermeria: 6.559 candidatures admeses

Amb aquest personal es cobriran necessitats contractuals: ja sigui per cobrir les vacances de la plantilla o per reforçar -la...

El sindicat CSIF denuncia que no hi ha mascaretes per a tots els funcionaris de justícia

"Ni teletreball ni mesures de seguretat, les instal·lacions dels jutjats de les Illes han quedat obsoletes per poder complir la...

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 72: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la Fase 2

Ja es permet el bany a la platja i es reobren els centres comercials

Sanitat rebaixa en 1.900 la xifra de morts per Covid-19 i la situa en 26.834 defuncions

Simón diu que una de les raons del ball de xifres és que les comunitats havien notificat com a confirmats...