societat

Famílies dels alumnes dels instituts de Maó demanen transport escolar de franc

Només en tenen dret els que viuen a les poblacions que no tenen centres de secundària o a més de 3 quilòmetres de distància

Fam%C3%ADlies+dels+alumnes+dels+instituts+de+Ma%C3%B3+demanen+transport+escolar+de+franc

Les famílies dels alumnes dels dos instituts que hi ha als afores de la ciutat reclamen tenir transport escolar gratuït ben igual que els escolars de Sant Lluís i es Castell, que el tenen de franc pel fet que aquests darrers no tenen centre de Secundària.

Els alumnes d’enseyament secundari obligatori dels municipis vesins a Maó que no tenen institut tenen dret a un transport escolar gratuït. Hi ha 14 rutes que recullen i deixen al·lots d’entre 12 i 16 anys pels nuclis des Castell i Sant Lluís. Els de Maó només el poden emprar, si el seu domicili és a més de 3 quilòmetres, com és el cas de la urbanització Serra Morena. Però hi ha punts de la ciutat de Maó, com per exemple el barri de Dalt Sant Joan, que estan tan enfora dels instituts com la població de Sant Lluís. Hi ha exactament 2,6 quilòmetres de distància des de cada punt. Per aquest motiu, alguns pares reclamen tenir el mateix dret al transport escolar.

L’alternativa és la línia de bus pública que uneix l’estació de busos de Maó amb els instituts. Tot i que té bonificacions per als estudiants, és de pagament.

Tenint en compte el lloc d’empadronament, la Conselleria d’Educació té disponibles en total per als tres municipis del Llevant de Menorca 650 places a busos de franc. Actualment, n’hi ha 82 de buides. Però hi tindran preferència els alumnes de cursos postobligatoris, com Batxillerat i cicles formatius, dels municipis que no tenen institut. Només hi ha una condició, que en facin ús un 75 per cent dels dies lectius, sinó perden el dret a una plaça perquè estan molt demandades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Les obres de canalització per refrigerar la central tèrmica de Maó amb aigua acabaran a l’estiu

Des del gener, 16 camions al dia transportaran l'aigua necessària i faran entre cinc o sis viatges al dia d'anada...

Mor un home mentre pescava a Sant Antoni

Una ona el va sorprendre i el va arrossegar contra les roques

Arriben menys cans abandonats al centre de sa Coma

Tot i que hi ha més conscienciació, l'associació Can Gossos ha rebut enguany 350 cans

Les noves tecnologies ajuden els majors que viuen sols

A les Balears el projecte de Creu Roja, que s'encarrega de les persones que estan soles, va atendre 810 majors el 2017, i enguany la xifra superarà els 1.100. S'ha...