societat

Famílies dels alumnes dels instituts de Maó demanen transport escolar de franc

Només en tenen dret els que viuen a les poblacions que no tenen centres de secundària o a més de 3 quilòmetres de distància

Fam%C3%ADlies+dels+alumnes+dels+instituts+de+Ma%C3%B3+demanen+transport+escolar+de+franc

Les famílies dels alumnes dels dos instituts que hi ha als afores de la ciutat reclamen tenir transport escolar gratuït ben igual que els escolars de Sant Lluís i es Castell, que el tenen de franc pel fet que aquests darrers no tenen centre de Secundària.

Els alumnes d’enseyament secundari obligatori dels municipis vesins a Maó que no tenen institut tenen dret a un transport escolar gratuït. Hi ha 14 rutes que recullen i deixen al·lots d’entre 12 i 16 anys pels nuclis des Castell i Sant Lluís. Els de Maó només el poden emprar, si el seu domicili és a més de 3 quilòmetres, com és el cas de la urbanització Serra Morena. Però hi ha punts de la ciutat de Maó, com per exemple el barri de Dalt Sant Joan, que estan tan enfora dels instituts com la població de Sant Lluís. Hi ha exactament 2,6 quilòmetres de distància des de cada punt. Per aquest motiu, alguns pares reclamen tenir el mateix dret al transport escolar.

L’alternativa és la línia de bus pública que uneix l’estació de busos de Maó amb els instituts. Tot i que té bonificacions per als estudiants, és de pagament.

Tenint en compte el lloc d’empadronament, la Conselleria d’Educació té disponibles en total per als tres municipis del Llevant de Menorca 650 places a busos de franc. Actualment, n’hi ha 82 de buides. Però hi tindran preferència els alumnes de cursos postobligatoris, com Batxillerat i cicles formatius, dels municipis que no tenen institut. Només hi ha una condició, que en facin ús un 75 per cent dels dies lectius, sinó perden el dret a una plaça perquè estan molt demandades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Rodrigo Lanza ha estat declarat culpable pel crim dels ‘tirants’

Lanza va actuar per motius ideològics contra la víctima que duia uns tirants amb la bandera espanyola

Apuja 50 cèntims el preu del billet d’autobús de l’EMT de Palma

Feia 8 anys que no s'apujava el preu del billet senzill

Premiats 37 alumnes del curs d’Educació Secundària per a persones adultes

Els alumnes del Departament d'Hoteleria i Turisme de l'Institut de Calvià han servit un refrigeri als assistents

El temps d’espera per a una consulta és de 34 dies, de 73 per a ser operat

Salut redueix la demora en 13 dies per a un especialista i en 4 per a una intervenció respecte al...