societat

Preocupa la transició cap a l’ensenyament semipresencial o en línia una vegada començades les classes

Famílies i docents reclamen més formació digital pel curs que ve


Com serà la tornada a les escoles al setembre és encara una incògnita. Cada centre ha elaborat un pla de contingència que preveu tres escenaris: classes presencials, semipresencials o en línia, en funció de com evolucioni la situació epidemiològica. Famílies i docents reclamen infraestructures i formació en competències digitals per preparar el curs que ve.

La comunitat educativa s’enfronta a un curs ple d’incògnites. Una d’elles gravita entorn la competència digital dels docents. La conselleria treballa en el Pla de Digitalització, que cerca uniformar les eines digitals dels centres i formar el professorat en noves tecnologies. Educació espera tenir-lo enllestit a finals d’agost, setmanes abans que comenci el curs. Els docents no amaguen els dubtes. Alerten del canvi metodològic que s’implantarà aquest curs i demanen recursos digitals per no deixar ningú enrere.

La presidenta de l’Associació de Directors d’Infantil i Primària de Mallorca, Joana Maria Mas, reconeix que tant el professorat com les famílies i l’alumnat tenen ara més experiència en recursos digitals que abans del confinament, però així i tot té dubtes. Assegura que els centres tindrien a dia d’avui els mateixos recursos que quan va acabar el curs passat. “De cara al setembre crec que no estem preparats per començar el curs 2020-2021 100% digital“, comenta.

El sindicat STEI reclama la creació d’un coordinador TIC, una figura que s’encarregaria de coordinar la digitalització a cada centre. El membre d’STEI-Intersindical, Pere Pol, alerta que cada centre haurà de trobar els recursos tecnològics que els facin falta i els hauran de pagar. “Necessiten formació, tenir cada dia una persona preparada que s’encarregui del manteniment dels equips i de la xarxa”, explica.

Preocupa la transició cap a l’ensenyament semipresencial o en línia una vegada començat el curs. Les famílies enyoren més formació digital entre els docents i critiquen que aquesta sigui voluntària. La vicepresidenta de la Federació de Mares i Pares de l’Alumnat (FAPA) Mallorca, Cristina Conti, recorda que el professorat també és el formador digital dels infants. “Se’ls hi han de fer formacions sí o sí. Els docents són els que ensenyen els nostres fills a emplear les plataformes digitals davant un possible nou confinament”, expressa Conti.

Reclamen més recursos tecnològics per evitar que es perdi el ritme d’un curs que s’antulla inèdit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Augmenta el nombre de socis dels clubs de navegació de les Illes

La fórmula per navegar sense ser propietari creix arran de la pandèmia

L’art il·lumina els carrers de Ses Salines i de Porreres

La primera edició de ArtinSal i la cinquena edició de TastArt han entretingut als veïns i visitants dels municipis

Troben mort un home al seu edifici a Palma

Les primeres perquisicions indiquen que podria sofrir síndrome de Diògenes

‘El Joc del Calamar’ arriba als patis de primària de les Balears i encén el debat entre els adults

La psicòloga Marga Vives explica que aquest és un tema que es repeteix de tant en tant. "No és res diferent al...