societat

Les famílies inverteixen en pantalles durant el confinament

L'oci digital entre els més petits ha augmentat un 76% entre setmana


El confinament ha fet que moltes famílies espanyoles hagin invertit en noves pantalles. Sobretot, les que tenen fills menors a casa. Gairebé la meitat (un 48%) han comprat un dispositiu electrònic d’ençà de meitats de març. És la conclusió principal de l’estudi “L’impacte de les pantalles en la vida familiar”, fet per empantallados.com i GAD3, i cofinançat per la Comissió Europea.

Un de cada dos pares i mares que han comprat una nova pantalla ho ha fet perquè els seus fills poguessin seguir les classes online (49%). El segon motiu més citat és per poder fer feina (29%). I el tercer, per a l’oci digital (20%).

Precisament el temps d’oci digital (videojocs, youtube, plataformes d’streaming…) ha augmentat significativament durant la crisi de la covid-19, sobretot entre setmana. De dilluns a divendres, els més petits hi han dedicat gairebé 4 hores diàries (un 76% més que abans del confinament), i els fills majors han arribat gairebé a les 5 hores al dia (un increment del 68%). Els caps de setmana també ha augmentat l’oci digital, però no tant: un 36% en cas dels menors (4,5 hores diàries) i un 33% més els fills més majors (5,3 hores al dia).

El confinament també ha servit perquè molts pares coneguin millor l’activitat dels seus fills a internet. 8 de cada 10 asseguren que ara coneixen bastant bé la vida digital dels menors (abans del confinament el percentatge era inferior, no arribava a 7 de cada 10).

Les famílies també reconeixen preocupacions al voltant de les pantalles: el 63%  creuen que pot deteriorar la salut ocular, gairebé la meitat (46%) es mostren preocupats per l’insomni i el 40% considera que pot causar empobriment emocional (com falta d’empatia o superficialitat). En menor mesura, preocupa que l’abús de les pantalles pugui escurçar la infància o provocar fracàs escolar.

Segons aquest estudi, més de la meitat de les famílies amb fills d’Espanya (56%) han teletreballat durant el confinament. I, per a la majoria dels enquestats (78%), ha estat una experiència positiva. Ha estat lleugerament més ben valorat per les mares (84%) que pels pares (73%).

La covid-19 canviarà la nostra vida digital

La majoria de les famílies entrevistades consideren que la crisi serà l’inici de canvis profunds en l’àmbit educatiu: es farà un major ús de la tecnologia en l’entorn escolar i el professorat estarà més actualitzat. I no només afectarà al dia a dia dels fills: la gran majoria també creu que les empreses seguiran fomentant el teletreball, una nova forma de vida que sembla que ha arribat per quedar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La fira nocturna de la patata, amb un format adaptat a la desescalada

Enguany, els restaurants oferiran els plats al seu local o els prepararan per endur-se'n

Concentració a Palma per reclamar una sortida sostenible de la crisi sanitària

En un Dia Mundial del Medi Ambient marcat per la COVID-19 l'Aliança per l'Emergència climàtica de Mallorca fa una crida...

Autoritzats els viatges entre illes sense justificació a partir de la fase 3

Es mantendran les mesures de desinfecció i els passatgers hauran de passar els controls sanitaris

Totes les illes, en fase 3 a partir de dilluns

La presidenta Francina Armengol decidirà quant de temps roman l'arxipèlag en aquesta fase