X

FAPA Mallorca assegura que les beques menjador “no arriben a les famílies que ho necessiten”

Exigeix a la Conselleria que la quantitat d'ajudes que han queda sense gastar, més de 2,7 milions d'euros, es dediquin "a la finalitat a la qual estaven dirigides"

07/12/2020

FAPA Mallorca assegura que les beques menjador “no arriben a les famílies que ho necessiten”

La Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes (FAPA) de Mallorca ha assegurat aquest dilluns que les ajudes de menjador de la Conselleria d’Educació “no arriben a les famílies que ho necessiten”.

En un comunicat, FAPA ha incidit en què la reducció en el nombre d’usuaris de menjador ha estat “superior en els centres públics”. “Per als centres públics l’obertura del menjador ha estat una prioritat, però moltes vegades a costa de reduir el nombre d’usuaris que el necessiten de manera imprescindible”.

Així mateix, han alertat sobre la publicació “més tard” de la convocatòria d’ajudes, que va ser el 6 d’octubre en 2020 enfront de l’1 de juny de 2019. “Això ha tingut com a conseqüència que moltes famílies no comptessin amb aquestes ajuda des d’un principi”, ha afirmat FAPA.

En una situació de crisi com l’actual, ha afegit, “aquestes ajudes cobreixen com a màxim el 50% del cost real del menjador ja que no s’inclou el cost dels monitors”.

Per a FAPA, la conseqüència d’aquesta situació és que hi ha, com a mínim, 3.212 alumnes “que si haguessin fet la sol·licitud i haguessin tingut unes ajudes més aviat, ara tindrien assegurada una alimentació de qualitat cada dia de classe”.

Per aquest motiu, l’entitat ha exigit a la Conselleria que tota la quantitat d’aquestes ajudes, més de 2,7 milions d’euros que han quedat sense gastar, es dediquin “a la finalitat a la qual estaven dirigides i s’articulin mecanismes perquè els menjadors escolars puguin complir la seva funció”.

Segons va informar la setmana passada la Conselleria, els centres educatius de les Illes Balears ja disposen de les llistes definitives de la convocatòria d’ajuts de menjador per al curs 2020/21 que arriba a 5.973 beneficiaris, front els 6.238 del curs passat. Una reducció de 265 alumnes. D’aquest total, 2.547 (2.462 del curs passat) seran alumnes de centres concertats i 3.426 (3.498 del curs passat) de centres públics.

Segons el conseller d’Educació, Martí March, “finalment les sol·licituds han baixat i al final s’han gastat 4.281.642 euros, del total dels 7 milions” que hi havia prevists. Per la qual cosa, March també va afegir que dels doblers que no s’han gastat (més de 2,7 milions) “no es perdran. Treballarem amb els centres educatius, per mirar d’atendre les situacions sobrevingudes associades a la pandèmia i continuar ajudant a les famílies”.

Quant als motius pels quals ha baixat tant el nombre de sol·licituds, el conseller ho atribueix d’una banda a la por que al principi de curs tenien moltes famílies de deixar els infants a menjador ja que es barrejaven integrants de diferents grups i per altra banda, per la situació econòmica que molts han optat per dinar a casa.

07/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris