Felanitx i Alaior es jugaran el descens a la darrera jornada

El CD Eivissa i el Mallorca B han guanyat per la mínima els seus partits

07/05/2024

A Tercera Divisió s’ha disputat la penúltima jornada. Amb el campió, el play-off i el descens ja definits, arribarem a la darrera jornada amb la incertesa de saber si el  Felanitx o l’Alaior ocuparan la plaça extra de descens pel descens de la Penya Independent. Però si el Formentera no supera el play out contra l’Izarra, podrien baixar els dos.

Amb el passadís de campió, el CD Eivissa ha visitat el Portmany, d’on ha tret els tres punts. Tot i que el Portmany mossega, és el campió qui s’avança passada la mitja hora gràcies al gol de Núñez. La sentència arriba a la represa. Als dos minuts de la segona part, Xesc Navalón defineix al pal llarg per fer el 0-2. Els de Raul Casañ tenen ocasions per augmentar la renda, però és Víctor Juan qui marca per al Portmany a la recta final per posar el definitiu 1-2.

També suma els tres punts el Mallorca B, que tanca la fase regular a Son Bibiloni amb una victòria contra l’Alaior. Als 25 minuts, l’equip de Gustavo Siviero aprofita una errada visitant perquè Eliott completi una jugada individual per fer el primer. A 10 minuts del final, Lázaro aprofita la feblesa defensiva local per establir l’empat. Però el pitxixi mallorquinista, Pau Mascaró, acudeix al rescat del filial per marcar el gol de la victòria al minut 93.

Just per darrere del Mallorca B trobam el Platges del Calvià, que aquesta jornada ha tret els 3 punts de na Capellera per rompre una ratxa de 3 jornades sense guanyar. A la mitja hora, Sarmiento avança els de Carlos Martínez. La sentència arriba al minut 90. Marc Esteve aprofita la feblesa defensiva per rebre i marcar.

Al Nou Camp d’Inca, empat a 1 entre el Constància i el Santanyí que no serveix a cap dels dos equips. Els de Guillem Llaneras s’avancen a minut 19 amb aquesta rematada de cap de Mateu Ferrer. Però a poc més de 10 minuts del final, Expósito aconsegueix l’empat amb un dels gols de la jornada. A Sant Martí, empat a zero entre el Mercadal i el Felanitx. Punt que deixa a mitja taula els menorquins i prop de la zona de perill els mallorquins. Tot i estar dues posicions per damunt del descens, un descens del Formentera arrossegaria els felanitxers a Preferent. Aquesta jornada també s’han disputat el Poblense 1 Manacor 0, el Binissalem 1 Llosetense 0, l’Arena 2 Alcúdia 2 i el Collerense 4 Sóller 1.