societat

Els Reis han visitat dos dels hotels de Platja de Palma que formen part del pla pilot

Empresaris, hotelers, sindicats i entitats socials han exposat als reis el fortíssim daltabaix econòmic 

Els+Reis+han+visitat+dos+dels+hotels+de+Platja+de+Palma+que+formen+part+del+pla+pilot

Els reis Felip i Letícia han conegut, de primera mà, els protocols anticoronavirus preparats a Mallorca pels turistes que viatgen a l’illa. Ha estat a la visita que han fet a l’hotel Riu Concòrdia, el darrer acte del viatge oficial dels reis a l’illa per conèixer com estan els ànims de l’arxipèlag després de la pandèmia. Felip Sisè i la Reina Letícia han visitat dos dels hotels de Platja de Palma que formen part del pla pilot. Els acompanyava la presidenta del Govern, Francina Armengol i la ministra de Turisme, Reyes Maroto. Aquesta és la segona comunitat que visiten, després de les Illes Canàries.

La primera aturada dels reis ha estat a l’Iberostar Cristina, hotel que forma part del Pla Pilot de Turisme Segur. Allà, empresaris, hotelers, sindicats i entitats socials han exposat als reis el fortíssim daltabaix econòmic que ha suposat la pandèmia per a les Balears.

El Pla Pilot del Turisme i l’impacte positiu per a la imatge de les Balears han ocupat bona part de l’audiència, durant la qual també s’ha parlat de la importància d’augmentar la connectivitat aèria per a aconseguir reactivar les reserves.

De la Federació Hotelera de Mallorca expliquen que, tot i això, prop del 60% dels 850 establiments associats fan comptes obrir pel juliol. Tant del sector empresarial com del sindical, han parlat dels ERTO que, a les illes, afecten prop de 180.000 treballadors.

La presidenta del Govern, Francina Armengol ha agraït la visita als reis i ha fet una crida a l’optimisme.

En acabar aquestes trobades, Felip i Letícia han passejat per la primera línia de la Platja de Palma i han visitat l’Hotel Riu Concòrdia per conèixer el seu funcionament en el Pla Pilot de Turisme Segur. Els reis també s’han interessat per la situació de les persones més necessitades que atén la Xarxa per a la Inclusió Social de Balears. La visita dels reis a la Platja de Palma ha agafat per sorpresa els banyistes. Tant que n’hi ha hagut que no han dubtat a córrer per aconseguir-ne una fotografia.

D’altres, sabien ja de la visita i els esperaven amb pancartes. Més a prop de la platja, gent molesta per l’espera. Un grup reduït ha aprofitat la visita dels reis per reivindicar el problema de l’habitatge a Balears. Uns i altres, al final s’han ajuntat per esperar l’arribada de Felip i Letícia, i això ha fet que a la sortida dels reis els crits a favor del monarca es mesclassin amb les reivindicacions de la plataforma antidesnonaments.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera un segle de documentació de totes les empreses que han fonamentat la seva indústria

Els primers documents oficials daten del 1919, moment històric molt marcat per la grip espanyola

La pandèmia provoca canvis en la selectivitat a Menorca

Els 445 alumnes inscrits estan convocats a la sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella i al recinte firal de Maó

Funeral per les víctimes de la Covid-19, deu dies abans de l’homenatge institucional del Govern

El president Pedro Sánchez, de viatge institucional a Portugal, no hi ha assistit

Les parelles de Balears són les que més se separen de tot l’estat

Balears va liderar la taxa de divorcis amb un 6,6% de demandes per cada 10.000 habitants, l'any passat