X

Felip VI participa en la trobada de museus d’art contemporani a Es Baluard

La candidatura d'Es Baluard va ser triada entre diferents propostes del món i es va anunciar a principi de mes a Polònia

11/11/2022

Felip VI participa en la trobada de museus d’art contemporani a Es Baluard

El Rei d’Espanya, Felip VI, intervé aquest divendres a Palma a la 54 edició de la Conferència anual del Comitè Internacional de Museus i Col·leccions d’Art Modern, que se celebra aquest matí a Es Baluard. El Comitè Internacional de Museus i Col·leccions d’Art Modern (Cimam) és l’única associació d’àmbit mundial d’experts en museus d’art modern i contemporani.

Felip VI ha dit que “defensar l’art i la cultura és defensar la integritat dels valors propis i de la vigència dels sistemes democràtics en un moment tan marcat per la incertesa, pels efectes de la pandèmia i amb una guerra al cor del continent europeu, les conseqüències de la qual estan afectant tot el planeta”. En aquest sentit, el rei ha aprofitat per insistir en el paper fonamental dels museus. “La cultura és avui, més que mai, el nostre baluard i els museus, els garants dels nostres valors compartits”, ha afirmat.

El monarca ha estat rebut pel ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; la delegada del Govern a Balears, Aina Calvo; la presidenta del Govern, Francina Armengol; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Palma, José Hila; la presidenta del CIMAM, Mami Kataoka; i la directora d’Es Baluard, Imma Prieto.

Palma és la segona ciutat espanyola que és seu d’aquesta conferència internacional, després de Barcelona. La candidatura d’Es Baluard va ser triada entre diferents propostes del món i es va anunciar a principi de mes a Polònia.

La candidatura presentada per Es Baluard es va articular a partir d’una proposta basada en les tres línies de recerca presents en la identitat del museu: ‘Col·lecció. Arxiu i Memòria visual’, ‘Ciutat. Art i Comunitats’ i ‘Imaginaris i visualitats’. El museu va defensar “un model organitzatiu sostenible per a aquestes jornades, destacant com les infraestructures que caracteritzen les Illes Balears permeten un congrés anual amb la mínima petjada ecològica, amb un dels aeroports millor connectats d’Europa i l’accés a altres espais i institucions amb distàncies mínimes”.

Al marge d’aquests actes, aquesta setmana el Rei tindrà el dijous a les 13.00 hores una audiència amb els congressistes dels Estats Units participants en el Congrés ‘Transatlantic Capital to Capital Exchange‘ a Madrid, i el divendres a les 20.00 hores assistirà al lliurament dels XXXV Premis Macael a Almeria.

11/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT