La d'aquest dijous és una vaga laboral, però també de cures, de consum i estudiantil
El Moviment Feminista de Mallorca encalenteix motors en vista a la vaga convocada aquest dijous. Una aturada que consideren que serà massiva i que farà de la jornada un dia històric. Diuen que no permetran una passa enrere per aconseguir la igualtat entre homes i dones. Posen de manifest que, a les Balears, les dones cobren salaris més baixos perquè fan feines menys qualificades, sobretot al sector serveis. La d’aquest dijous és una vaga laboral, de dues hores o de tota la jornada, però també de cures, de consum i estudiantil.
A les onze hi ha una concentració prevista dels pensionistes a la plaça d’Espanya. Una hora més tard, a les dotze, els estudiants sortiran de la plaça del Tub fins arribar a Cort. Allà es trobaran a les 12.30 h amb els periodistes. Ja a l’horabaixa, a les set sortirà la manifestació des de la Plaça d’Espanya fins arribar a la plaça de les Tortugues.
#8M El recorregut de la manifestació feminista de #Palma d’aquest dijous https://t.co/Qt7s9UaNBA pic.twitter.com/4mFWZ3nKMS
— IB3 Notícies (@IB3noticies) 7 de març de 2018
Mentrestant, les institucions també es preparen en vista de d’aquest dijous. Els serveis mínims de l’ajuntament de Palma seran coberts, en la mesura del possible, per homes; el Consell de Mallorca ha penjat avui migdia aquesta pancarta de la balconada i tots els grups polítics del Parlament han donat així suport a la manifestació de demà. Alguns pobles de Mallorca, també han fet canvis, com Algaida, que ha ajornat el ple ordinari en suport de la vaga.
Més de 7.000 dones periodistes, a títol personal, han signat un manifest en què donen suport a la vaga feminista convocada per a dijous que ve, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. En aquest document insten “totes les companyes a sumar-se a la mobilització en la mesura de les seves possibilitats i circumstàncies”.
Les periodistes de les Balears afegeixen al text les dades del Sindicat de Periosdistes de les Illes Balears (SPIB), que un 43% de les periodistes de les Illes han patit assetjament laboral i 18 han denunciat haver estat víctimes d’assetjament sexual a la feina.
Elles pateixen més precarietat. Un 70% de les profesionals de la comunicació cobren menys de 1.600 euros: el percentatge es redueix al 61% quan parlam d’homes. La bretxa salarial, el sostre de vidre, la precarietat, l’absència de conciliació real, els espais d’opinió masculinitzats i la mirada parcial ripunten el discurs d’aquest 8M.
Va obrir fa més de 4 dècades, amb el seu tancament denuncien que Formentera perd la seva essència