cultura

Fernando Schwartz presenta el pròxim dijous a Palma ‘Que vaya Meneses’

Una novel·la, on l'escriptor reviu amb humor el món de la diplomàcia


Situem-nos en un país africà imaginari, on un sagnant cop d’estat obliga Espanya a trencar-hi relacions. Poc després, però, quan es descobreix que el país neda en un mar de petroli i mines de coltan, és necessari fer marxa enrere i només un diplomàtic amb poc escrúpols ho pot aconseguir. Aquest diplomàtic nom Meneses i és el protagonista de la darrera novel·la de Fernando Schwartz. El llibre es presenta dijous que ve a Palma.

És impossible no pensar que aquesta història, aquest ‘Que vaya Meneses’, no deixa de ser una mena de divertiment basada, amb més o menys llicències, en els casos reals, en la seva experiència d’anys com a diplomàtic passada pel sedàs de la memòria i, sobretot l’humor. Una sospita que Schwartz ha confirmat a IB3 Ràdio: “Del que he vist, de la ironia amb la qual s’han d’interpretar les relacions internacionals, de la festa que és, dels dois que fa el teu govern i el govern dels altres. Aleshores, tot això, posat aquí, amb cert aire d’humor, doncs és el que és aquesta novel·la”.

Diplomàtic, escriptor, comunicador, pioner juntament amb Màximo Pradera en el mític programa televisiu ‘Lo más plus’… Una llarga carrera que ha quedat eclipsada per l’entrevista a Iñaki Urdangarin, sí, aquella en què qui era aleshores duc de Palma reconeixia que no li era fàcil arribar a final de mes. Schwartz no dubta a qualificar-la de maledicció. “L’entrevista en si no era gaire cosa. Només li vaig demanar com li posava el bolquer al nin i si feia molta feina. Si m’haguessin donat un euro per les vegades que l’entrevista ha estat referida, recitada i refeta, seria milionari. Mala fortuna… La gent és el que ha aprofitat, però no té mèrit en el meu cas… L’únic que tenc és cansament cada vegada que m’ho demanen”.

Schwartz reconeix que escriure és la seva gran passió i s’enorgulleix de la seva llarga carrera literària: 50 anys des de la primera publicació i 20 llibres, un d’ells Premi Planeta. “He fet moltes coses… 25 anys de diplomàcia, periodisme, televisió… Però al llarg de tots aquests anys, el teixit que hi havia darrere era el meu teixit literari”.

“Que vaya Meneses” es presentarà dijous que ve a les set del capvespre a l’Hotel Valparaíso de Palma, en un acte organitzat pel Cercle d’Economia de Mallorca.

Disculpau, els comentaris es troben tancats


més contingut relacionat

L’Orfeo d’Alaró celebra el seu 30 aniversari amb un concert multitudinari

Els alaroners varen cantar plegats amb la Coral Bartolomé Pérez de las Casas de Lorca, i el Medici Choir de...

Un centenar d’espais decorats omplen el Maó Més Flors 2019

Flors, capells, música i nombroses propostes culturals animen els carrers de la ciutat fins diumenge

La Fundació Pilar i Joan Miró estrena exposició el dia internacional del Museu

L'entrada avui ha estat gratuïta i des de primera hora del matí moltes persones, turistes sobretot, s'han acostat a aquest...

Segon disc de ‘Venancio y los jóvenes de antaño’

D'entre les 11 cançons, hi trobem una amb lletra en mallorquí extreta d'un llibre d'Emili Manzano