cultura

Fernando Schwartz presenta el pròxim dijous a Palma ‘Que vaya Meneses’

Una novel·la, on l'escriptor reviu amb humor el món de la diplomàcia


Situem-nos en un país africà imaginari, on un sagnant cop d’estat obliga Espanya a trencar-hi relacions. Poc després, però, quan es descobreix que el país neda en un mar de petroli i mines de coltan, és necessari fer marxa enrere i només un diplomàtic amb poc escrúpols ho pot aconseguir. Aquest diplomàtic nom Meneses i és el protagonista de la darrera novel·la de Fernando Schwartz. El llibre es presenta dijous que ve a Palma.

És impossible no pensar que aquesta història, aquest ‘Que vaya Meneses’, no deixa de ser una mena de divertiment basada, amb més o menys llicències, en els casos reals, en la seva experiència d’anys com a diplomàtic passada pel sedàs de la memòria i, sobretot l’humor. Una sospita que Schwartz ha confirmat a IB3 Ràdio: “Del que he vist, de la ironia amb la qual s’han d’interpretar les relacions internacionals, de la festa que és, dels dois que fa el teu govern i el govern dels altres. Aleshores, tot això, posat aquí, amb cert aire d’humor, doncs és el que és aquesta novel·la”.

Diplomàtic, escriptor, comunicador, pioner juntament amb Màximo Pradera en el mític programa televisiu ‘Lo más plus’… Una llarga carrera que ha quedat eclipsada per l’entrevista a Iñaki Urdangarin, sí, aquella en què qui era aleshores duc de Palma reconeixia que no li era fàcil arribar a final de mes. Schwartz no dubta a qualificar-la de maledicció. “L’entrevista en si no era gaire cosa. Només li vaig demanar com li posava el bolquer al nin i si feia molta feina. Si m’haguessin donat un euro per les vegades que l’entrevista ha estat referida, recitada i refeta, seria milionari. Mala fortuna… La gent és el que ha aprofitat, però no té mèrit en el meu cas… L’únic que tenc és cansament cada vegada que m’ho demanen”.

Schwartz reconeix que escriure és la seva gran passió i s’enorgulleix de la seva llarga carrera literària: 50 anys des de la primera publicació i 20 llibres, un d’ells Premi Planeta. “He fet moltes coses… 25 anys de diplomàcia, periodisme, televisió… Però al llarg de tots aquests anys, el teixit que hi havia darrere era el meu teixit literari”.

“Que vaya Meneses” es presentarà dijous que ve a les set del capvespre a l’Hotel Valparaíso de Palma, en un acte organitzat pel Cercle d’Economia de Mallorca.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Exposició a Eivissa per recordar el cineasta Antoni Isasi-Isasmendi

Aquest dijous 22 s'obre una mostra a sa Nostra Sala que ha estat organitzada pels seus fills.

El misteri dels grafits del segle XVIII que la majoria de ciutadellencs desconeixen

Els murs dels carrers Major des Born i Sant Joan estan plens de petits vaixells gravats en la pedra fa...

Els estudiants aprenen totes les possibilitats musicals de la veu amb Cap Pela

Concert didàctic amb escoles com el Col·legi Santa Teresa o el de la Nova Cabana, de Marratxí

El documental de Toni Escandell ‘Les Illes que Darwin hauria volgut conèixer’ s’estrena dissabte a Menorca

El treball planteja què hauria passat si el naturalista britànic hagués visitat les Balears durant la primera meitat del segle...