X

Ferreries estrena la recollida selectiva porta a porta a comerços, bars i restaurants

S'ha establert un calendari amb les franges horàries durant les quals s'ha de treure cada fracció al carrer

15/05/2023

Ferreries estrena la recollida selectiva porta a porta a comerços, bars i restaurants

Cristina Tomás

Ferreries estrena aquest dilluns el nou sistema de recollida de fems. És el primer municipi de Menorca en què s’implanta la recollida selectiva porta a porta a comerços, bars, restaurants i establiments oberts al públic.

Així mateix, s’ha establert un calendari amb les franges horàries durant les quals s’ha de treure cada fracció al carrer. L’orgànic es recollirà cada dia de la setmana, a partir de les 12 del vespre, manco els dissabtes; i el vidre, 2 dies a la setmana. En el cas del paper i el plàstic, es recollirà 3 dies per setmana, però a les 12 del migdia. Un horari que no convenç bars i restaurants.

La implantació d’aquest sistema serà progressiu. D’aquí a 15 dies, el primer de juny, està previst que es posi en marxa a Ciutadella. Durant l’estiu s’estendrà a la resta de l’illa, amb l’excepció de Maó i es Castell, que tenen previst sumar-se però incloent també els particulars, no només establiments comercials.

Aquesta iniciativa ha de permetre incrementar el volum de matèria que recicla en els comerços, que a hores d’ara suposa un 21%.

15/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris