X

Ferreries pagarà la desclassificació del front marítim de Cala Galdana de 1999 amb dos solars d’una urbanització pendent de construir

La urbanització, a l'entrada de Cala Galdana, pertany a la família Olives i està en venda per 3 milions d'euros

08/05/2024

Ferreries pagarà la desclassificació del front marítim de Cala Galdana de 1999 amb dos solars d’una urbanització pendent de construir

La solució a la desclassificació del front marítim de Cala Galdana, aprovada el 1999 per l’Ajuntament de Ferreries, podria estar en una petita urbanització, pendent de construir-se, a l’entrada del centre turístic. Els dos solars que s’han de cedir al consistori podrien servir de moneda de canvi per pagar la indemnització.

Un solar amb un projecte per edificar-hi 19 habitatges a l’entrada de Cala Galdana podria ser la solució per resoldre un problema urbanístic amb 25 anys d’història: el pagament de la desclassificació de la façana marítima de Cala Galdana que va convertir en zona verda un solar de 1.000 metres quadrats per construir 8 xalets a la primera línia de costa. Una operació que, tanmateix, no ha sortit de franc a l’Ajuntament, que avui en continua pagant els interessos, a raó de 14.000 euros anuals. Ja li ha costat, en total, 300.000 euros. A canvi de la desclassificació, aprovada amb els vots d’Independents de Menorca, PSOE i Entesa, l’Ajuntament va acordar indemnitzar el propietari amb dos solars ubicats a l’entrada de Cala Galdana, de 800 i 875 m2. Formen part de l’antic projecte d’urbanització que la família OIives va intentar tirar endavant sense èxit i que compta amb Pla Parcial aprovat.

El solar, de 26.800 metres quadrats, consta de 19 parcel·les edificables d’entre 800 i 1.000 m2 i una edificabilitat del 30%. Els propietaris tenen el projecte en venda a les principals immobiliàries de Menorca. En demanen 3 milions d’euros.

08/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris