política

Ferreries tanca l’acord per comprar la muntanya de s’Ermita per 300.000 euros

Nova crida popular aquest cap de setmana per baixar els estris que s'han emprat per restaurar la capella del cim

Ferreries+tanca+l%27acord+per+comprar+la+muntanya+de+s%27Ermita+per+300.000+euros

L’Ajuntament de Ferreries aprovarà aquest dijous en plenari la compra de la muntanya de s’Ermita, l’única de les tres que envolten el poble que encara no és pública. El batle ja ha pactat amb la propietat el preu de compra, 300.000 euros,  que serà finançat amb l’impost de turisme sostenible. Queda pendent definir-ne els usos, tot i que ja s’ha apuntat la necessitat de protegir alguns dels seus hàbitats vegetals.

L’adquisició de l’anomenat Turó de sa Rovellada, a la finca de Son Granot, és una vella reivindicació al municipi. La parcel·la de 150.000 metres quadrats que passarà a ser del poble és coneguda com s’Ermita d’ençà que l’any 1954 se n’hi va construir una al cim.

Precisament, a principi d’enguany la parròquia de Sant Bartomeu va promoure la seva restauració, després que un llamp deixàs malmesa la capella. Nombrosos voluntaris van ajudar a pujar el material fins a dalt de la muntanya i ara, una vegada acabats els treballs, se’ls torna a convocar per baixar els estris. Qui vulgui ajudar queda convocat aquest divendres a les 9 i dissabte a les 8 del matí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris