X

La festa del 12 d’octubre a Madrid, marcada per la crisi de Catalunya

Entre les absències més destacades, les de Carles Puigdemont i Pablo Iglesias

12/10/2017

La festa del 12 d’octubre a Madrid, marcada per la crisi de Catalunya

La tradicional desfilada d’aquest dijous al passeig de La Castellana de Madrid ha estat molt marcada per la crisi de Catalunya. Durant l’hora i mitja que ha durat, s’han aixecat proclames i pancartes contra el Govern català, entre les ovacions als Reis i a Espanya. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat un dels grans absents a la celebració de la Hispanitat.

A la tribuna s’han pogut veure diverses converses fluïdes entre líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb el de Ciutadans, Albert Rivera. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, no ha assistit a la cita. La desfilada ha tingut enguany un reconeixement especial a les víctimes dels atemptats jihadistes de Catalunya, i a l’espanyol mort a l’atemptat de Londres del mes de juny.

També ha estat novetat la desfilada del Cos Nacional de Policia i un canvi d’ubicació, per afavorir l’acostament del públic. A la desfilada terrestre i aèria han participat prop de 3.900 efectius, 84 vehicles i 78 aeronaus, una de les quals s’ha estavellat en tornar, provocant la mort del pilot.

12/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris