34

Festa i bogeria a Sa Plana en una nova nit màgica de Copa de l’Andratx

Al voltant de 1300 espectadors varen viure la remuntada del conjunt de José Contreras contra el Tarazona

02/11/2023

Torna la Copa del Rei a Andratx i ningú no s’ho vol perdre. Els jugadors hi arriben il·lusionats i amb la confiança de passar l’eliminatòria. El mateix deu pensar el Tarazona. A l’entrada, toca registrar els aficionats. No es pot dur la mala sort a Sa Plana.

S’acosta l’hora del partit i tots els detalls han d’estar preparats. El tècnic José Contreras anima els seus jugadors i els dona les darreres indicacions. Mentrestant, Sa Plana es va omplint a poc a poc fins arribar al voltant dels 1300 espectadors. Arriba el moment. Veim els jugadors al túnel de vestidors. Tothom agafa posicions. També ho fa el mític i irrepetible Bernat de ses Casotes. Boten al camp els 22 protagonistes. Fotografia protocol·lària i tot comença. En els primers minuts, el més actiu és Javi Castedo. I, precisament, ell és qui dona la primera alegria en forma de gol. Mentre Castedo s’acosta a l’àrea, Contreras comença a lluir un somriure, sap que arriba el primer. Celebració continguda del tècnic mallorquí i bogeria desfermada a les graderies.

Però el Tarazona no s’arronsa. Tot i que Aveldaño ho intenta evitar, els aragonesos empaten. Resignació de l’argentí. Són els millors moments del rival, i Vicenç Sabater evita el segon amb una gran aturada. L’Andratx també està a punt de marcar. S’arriba al temps de descans. A la represa, la concentració és màxima. Els lesionats es miren el partit des del terrat del vestidor. I l’afició anima. La tensió comença a augmentar i Contreras treu Alberto Fernández, un dels jugadors que més tard serà clau. L’Andratx resa i resa perquè no arribi el segon gol del Tarazona, però un diable anomenat Fer Cano fa perdre la fe als andritxols… o potser no. Al minut 77, el tècnic mallorquí crida Adri Garrido. Serà l’altre gran protagonista del vespre. S’esgota el temps.

I al 92 arriba el moment. Gol d’Alberto Fernández. Diana protestada pel Tarazona, que demana fora de joc. El partit se’n va a la pròrroga. Al minut 102 se sent “Vamos Garrido!”. La graderia ho veu clar, està a punt d’arribar. Gol d’Adri Garrido i bogeria a Sa Plana.

Ningú no es vol perdre la victòria de l’Andratx. El Tarazona espitja, però apareix un gran Sabater per evitar el 3 a 3. Ara sí, el moment s’acosta. Mans al cap de Contreras. Ho ha tornat a fer. L’Andratx disputarà la segona ronda de Copa i ho farà, quasi amb total seguretat, contra un Primera Divisió. I és que Sa Plana vol més festa. José Contreras i tot l’Andratx continuen amb el somni de la Copa i Sa Plana tornarà a viure una nova nit màgica.