societat

Filosofia clàssica i neurociència per combatre l’ansietat i la depressió produïdes per la Covid

Un curs sobre l'autoestima a la UIMIR ajuda a disposar de destreses per afrontar situacions adverses com les que vivim

Filosofia+cl%C3%A0ssica+i+neuroci%C3%A8ncia+per+combatre+l%27ansietat+i+la+depressi%C3%B3+produ%C3%AFdes+per+la+Covid

Gairebé la meitat de la població espanyola ha patit alguna classe de malestar psicològic per la Covid, segons un estudi de diferents universitats. El curs dedicat a l’autoestima que organitza la UIMIR, la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei, ajuda a disposar de destreses per afrontar situacions adverses com les que vivim.

Què poden aportar la filosofia clàssica i la neurociència al maneig de les emocions? Les claus les podem trobar a cursos de postgrau com aquest, que des de fa més de sis anys proposa la UIMIR, amb la col·laboració de la UIB. Un taller que ensenya a regular la consciència emocional i a fomentar l’autoestima i el talent personal. Coneixements útils per afrontar i gestionar dificultats com les que planteja la pandèmia, que ha disparat els casos d’ansietat, depressió, irritabilitat i alteració de la son entre la població.

Les estadístiques de l’estudi global sobre l’impacte psicològic de la Covid en la salut dels treballadors són esgarrifoses. La meitat se senten poc feliços o deprimits i nou de cada deu tenen problemes per dormir.

Eines com les que s’ensenyen al taller complementen les teràpies psicològiques en el cas de patologies de la salut. Aprofitar els reptes de l’existència per ser capaços d’activar la nostra capacitat de renovació. Una qüestió de filosofia pràctica i una resposta al mateix temps clàssica i actual als escenaris de dificultat de la vida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El 100% de la població major de 80 anys de les Illes ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Les persones d'entre 55 i 59 anys podran demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns dia 10 al portal...

Interceptada una pastera al Cap Salines, Santanyí

La barca ha estat trobada buida, però es creu que hi havia uns 15 migrants a bord

Cinc cuiners opten al títol de Jove Xef Menorquí 2021

El guanyador representarà Menorca al concurs europeu de caps de cuina, que tindrà lloc el novembre a la localitat portuguesa de Minho

Tot el que es pot fer a les Illes Balears a partir del 9 de maig

Avui s’ha donat el vistiplau a un marc comú de mesures i tot un seguit d’especificitats per a cada illa,...