Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Final de novembre assolellat

En alguns casos, superarem els 20 ºC de forma generalitzada


Després d’uns dies on la tònica predominant ha estat el temps insegur i inestable, la darrera setmana de novembre serà molt més tranquil·la, meteorològicament parlant. Les precipitacions han estat molt benvingudes, en especial a Mallorca i Menorca on els registres han estat més destacats. En tot l’episodi, s’han acumulat més de 50 mm en alguns punts del Llevant mallorquí i entre 30 i 40 mm a l’est de Menorca.

Tanmateix, el vent ha estat un dels grans protagonistes arreu de les illes. La ratxa màxima enregistrada van ser els 127 km/h a la Serra d’Alfàbia. També destaquen els més de 100 km/h al Cap de Formentor i Sa Tudossa. En general, les ràfegues s’han mogut entre els 60 i 80 km/h.

I un ingredient més, la mala mar. Hem tingut uns dies amb molt mala mar, especialment al nord de Mallorca i a Menorca. L’alçada d’ona significativa va superar els 4,5 metres a la boia de Maó o al voltant dels 3,5 metres a sa Dragonera. En aquest sentit, ja s’han desactivat tots els avisos per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquests propers dies estaran encapçalats pel sol i les temperatures suaus. Idò es tractarà d’un sol esmorteït pel pas de molts niguls de tipus alt i prim. Seran dies on els cirrus seran ben presents als nostres cels. I atenció a les hores centrals del dia perquè arribarem i, en alguns casos, superarem els 20 ºC de forma generalitzada. Tot i això, les nits continuaran fresques, amb valors un pèl elevats per l’època de l’any.

Així idò, gaudirem d’un final de mes amb domini de l’anticicló i deixarem enrere aquestes jornades de plogudes, vent i mala mar. Sens dubte, la natura i el camp han agraït aquestes precipitacions, en un mes pluviomètricament com toca, humit i plujós.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’entrada freda més important de la temporada: neu a partir dels 900 metres

La temperatura no pujarà dels 13 o 14 graus abans del cap de setmana

Avui comença una altra primavera més càlida que l’anterior

Deim adeu a l'hivern més sec i calorós dels darrers anys

10 anys de la nevada històrica de març

Fins a 30 cm s’acumularen a la Serra de Tramuntana en 24 hores i 10 cm a les Serres de llevant i part del Raiguer