menorca

Finalitzar o no l’ERTO: un dilema que té bonificacions amb la Seguretat Social

Les empreses que estan en situació d'ERTO de força major parcial reben més bonificacions en les quotes de la Seguretat Social si reincorporen ja tots els treballadors

Finalitzar+o+no+l%27ERTO%3A+un+dilema+que+t%C3%A9+bonificacions+amb+la+Seguretat+Social

Molts empresaris s’enfronten ara mateix al dilema de reobrir el negoci i de amb quants treballadors fer-ho. A partir del 13 de maig, els negocis que estiguin en situació d’ERTO de força major parcial reben més bonificacions en les quotes de la Seguretat Social si reincorporen ja tots els treballadors.

Per exemple, si un restaurant amb 6 treballadors va fer un ERTO, a la primera fase de la pandèmia tota la plantilla va passar a cobrar de l’Estat. Aquest mes de maig, li han permès obrir però a mig gas.

Si dels 6 treballadors en reincorpora 3, el Govern central bonifica les quotes de la Seguretat Social. L’empresari només en pagarà el 15 per cent per cada treballador reincorporat, a més d’òbviament el seu sou, però també haurà de pagar pels que no han tornat: un 40 per cent de la quota de la Seguretat Social. Per tant, paga un poc més pels treballadors que no hagin tornat a la feina.

A partir del mes de juny, minven aquestes bonificacions. Per a cada treballador reincorporat, la quota a pagar serà del 30 per cent. En canvi, serà del 55 per cent pels que encara queden a casa.

Els gestors confirmen que estan saturats de consultes dels empresaris sobre si ja han de reobrir o no. A més, encara tenen molta feina per garantir que tots els treballadors afectats per un ERTO puguin cobrar les prestacions a què tenen dret, ja que tenen constància de moltes persones a qui encara no els han ingressat el sou.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arrenca a Maó una nova edició de les ‘Nits de música al carrer’

5 actuacions simultànies a 5 espais emblemàtics de la ciutat a partir de les 8 i mitja del vespre

Els mercats artesanals de Menorca queden reduïts a la mínima expressió

El mercat dels Dimarts as Migjorn Gran renuncia a acollir-hi visitants

Una denúncia del PP per la cessió il·legal d’un solar municipal provoca la dimissió del regidor de SOM Es Castell Gonçal Seguí

Per a SOM es tracta d'un "error administratiu", però des del PP estudien ja s'hi se'n poden derivar responsabilitats en...

Ofereixen 5.500 euros per una carota de Sant Joan 2020

La subhasta i rifa de les 6 carotes han aconseguit recaptar 35.000 euros per a les famílies afectades per la Covid-19