X

Fins al 7 de desembre, es poden sol·licitar les ajudes per reparar pèrdues i danys ocasionats pel temporal Juliette

El Govern ha convocat els ajuts per 4,4 milions d'euros, que es destinaran al cultiu de la patata i als danys forestals, entre molts d'altres

01/11/2023

Fins al 7 de desembre, es poden sol·licitar les ajudes per reparar pèrdues i danys ocasionats pel temporal Juliette

Des d’avui i fins al 7 de desembre, es poden sol·licitar les ajudes per reparar les pèrdues i els danys ocasionats pel temporal Juliette, que va afectar Mallorca entre els die 26 i 28 de febrer d’enguany. El Govern ha convocat els ajuts per 4,4 milions d’euros, que es destinaran al cultiu de la patata i als danys forestals, entre molts d’altres.

La convocatòria preveu 1,2 milions d’euros per al cultiu de la patata extraprimerenca, a finques de Búger, Campanet, Inca, Llubí, Muro i sa Pobla. Aquest fou un dels cultius més afectats per la pluja, el vent i les temperatures mínimes d’aquells dies de finals de febrer. L’import de la subvenció serà com a màxim de 3.115 euros per hectàrea i no pot superar el 90% del preu mitjà de la venda de la patata perduda.

1,2 milions d’euros seran també per compensar les pèrdues de producció d’oliva i garrova en parcel·les de la serra de Tramuntana, a una cota superior a 200 metres. S’estableix una compensació per als dos tipus de cultius en funció de si els arbres han hagut de menester una poda molt o no tan severa, i de la pèrdua de la collita. L’import màxim serà de 4.100 euros per hectàrea en olivar, i dels 6.400 euros per hectàrea en garrover.

La convocatòria preveu 1,3 milions d’euros per a les tasques de restauració i neteja de les parcel·les malmeses per la borrasca, i 260.000 euros per compensar les pèrdues d’animals reproductors ovins i caprins, amb 88 euros per animal, i un plus extra per l’alimentació del ramat. També, 500.000 euros per reparació de les instal·lacions afectades. Els beneficiaris han d’estar inscrits al registre agrari o ramader corresponent, i poden tramitar-ne la sol·licitud telemàticament o presencialment, fins dia 7 de desembre.

01/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris