SOCIETAT

La Fiscalia s’oposa a exigir el passaport Covid per accedir a concerts

Només recolza la mesura per a accedir a les residències de persones majors

Imatge d'arxiu d'un concert en temps de pandèmia.


La Fiscalia de les Balears s’oposa a exiguir el passaport Covid per accedir a concerts i només recolza l’exigència d’un certificat COVID per a accedir a les residències de persones majors. Ara les conclusions seràn enviades al TSJIB, qui s’haurà de pronunciar.

En el seu escrit, la Fiscalia dubte dels criteris d’idoneïtat i necessitat de la mesura proposada pel Govern. “En el primer cas, perquè amb els estudis disponibles avui dia, no pot afirmar-se que les persones que hagin estat vacunades no puguin contagiar-se i transmetre la malaltia, encara que és cert que tot apunta al fet que aquesta possibilitat s’atenua en el cas de persones vacunades. I d’altra banda, les persones que aporten una prova d’antigen o test PCR negativa ho eren en el moment de la seva realització, però poden no ser-ho en el moment de l’acte i a més no estan exempts de ser contagiats en l’esdeveniment al qual acudiran, bé per una persona vacunada, bé per una persona reinfectada, ja que els casos de reinfecció, davant la variant delta, han deixat de ser tan absolutament excepcionals com ho eren prèviament. I en el segon cas, perquè no s’adverteix en els raonaments aportats amb la demanda quina és la diferència real de risc potencial per a la salut pública que pot existir entre una celebració de 50 persones i una altra de 60 persones en interior, o entre una de 120 persones i una altra de 130 persones en exterior. La diferenciació entre unes i altres situacions és merament quantitativa, no qualitativa, i no sembla de l’entitat suficient per a considerar que sigui una necessitat ineludible afectar drets fonamentals amb fonament en aquesta distinció”.

La Fiscalia, a més, dona per acreditat, per la demanda presentada i la seva documentació adjunta, que, malgrat les mesures de precaució “especialment exigents “que es duen a terme en aquests establiments a les Illes Balears, la situació actual en les mateixes és preocupant, la qual cosa demostra que les mesures adoptades i exigides fins al moment són a insuficients per a contenir l’expansió del virus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |