societat

Fisioteràpia per sortir amb bon peu de la covid-19

Un grup de metgesses rehabilitadores i fisioterapeutes treballa perquè els pacients recuperin la mobilitat al més aviat possible. Com que els malalts de covid-19 passen molt de temps hospitalitzats, molts perden l'habilitat per seure's, estar drets o caminar per ells mateixos

Fisioter%C3%A0pia+per+sortir+amb+bon+peu+de+la+covid-19

L’equip de rehabilitació i fisioteràpia de l’Hospital Son Espases tracta els pacients més greus de la covid-19 tot d’una estan estables per tal que recuperin la mobilitat al més aviat possible. Com que passen molt de temps hospitalitzats, molts de pacients perden l’habilitat per seure’s, estar drets o caminar per ells mateixos.

La metgessa rehabilitadora María Belén Ruspaggiari explica que els pacients acaben amb la musculatura molt afeblida, però no només la motora, sinó també els músculs necessaris per a la respiració. Com que alguns pacients els han de connectar a un ventilador, els seus pulmons perden el costum de treballar de forma autònoma.

La feina de les fisioterapeutes és fer exercicis amb els pacients. Segons comenta la professional Sonia Gil, primer ajuden els malalts a fer els moviments perquè s’hi acostumin fins que siguin capaços de fer-los autònomament.

Les fisioterapeutes els fan fer exercici els matins de dilluns a divendres. Però els pacients també tenen feina per als horabaixes i els caps de setmana. Els deixen deures, a més de vídeos a les pantalles de l’hospital perquè s’exercitin i n’accelerin la recuperació.

L’objectiu final és que els pacients puguin estar dempeus i, amb el temps, tornar a caminar. Gràcies a elles, pacients com en Manuel Gallego, de 77 anys, que fa gairebé dos mesos que està ingressat a l’hospital per covid-19, aquesta setmana s’ha pogut posar dret per primera vegada.

Manuel ja té clar què farà quan pugui sortir de l’hospital per ell mateix. “Anar a passejar amb la meva dona, fer un cafè a una terrassa i gaudir de la família”, afirma amb il·lusió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El batle des Mercadal reclama a Salut més personal i metge les 24 hores al poble

La pressió assistencial també afecta encara l'hospital, on s'han ajornat una quarta part de les operacions previstes

La revetla més trista de Sant Sebastià

La "Llonguetada íntima" d'ahir o la sessió de puntxadiscos via streaming miren de pal·liar la tristor d'aquesta revetla tan atípica

Campos cobreix de plaques fotovoltàiques part de l’aparcament del polisportiu municipal

A totes les Illes hi ha 794 aparcaments públics i privats de més de mil metres quadrats que ocupen  279...

Malestar dins la Guàrdia Civil per l’aprovació de l’ordre que regula la productivitat

Representants de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil després de reunir-se amb Armengol: Hem explicat a la presidenta que "els...