X

Flabiols fets amb una impressora 3D: de les escoles, al carrer

Sona molt semblant al tradicional de fusta

30/09/2023

Flabiols fets amb una impressora 3D: de les escoles, al carrer

75

Les noves tecnologies permeten que el que és més tradicional continuï viu i s’adapti a les noves maneres de fer. Un exemple en són els flabiols fets amb impressores 3D. Tarda entre 10 i 14 hores a estar acabats.

El seu inventor va ser el mestre artesà flabioler Guillem Horrach i assegura que “aquest instrument es fa tot sol, té molt pocs retocs i ja surt gairebé afinat amb ordre de marxa”. De fet, la sonoritat, diu, està bastant encertada i el so és molt semblant al del flabiol de fusta.

La idea va sorgir durant la pandèmia. Les escoles de música demanaven un instrument que es pogués netejar amb facilitat i desinfectar-se. Per aconseguir el resultat que tenen ara, però, Horrach explica que varen ser setmanes de prova i error. De modificacions. El primer que va fer va ser passar les mides del flabiol al sistema informàtic i, a partir d’aquí, anar perfeccionant-ne els detalls.

Però el seu ús ara va més enllà i es fan servir a festes populars o com a regals a infants. El seu creador reitera que els flabiols impresos no són, en cap cas, un substitut dels flabiols tradicionals.

30/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT