X

Foment diu que les cancel·lacions de Ryanair són legals, però s’han d’atendre els drets dels passatgers

El ministeri fixarà aquest divendres els serveis mínims de la vaga

19/07/2018

Foment diu que les cancel·lacions de Ryanair són legals, però s’han d’atendre els drets dels passatgers

Redacció

El Ministeri de Foment ha recordat aquest dimecres que la cancel·lació de vols per part de l’aerolínia irlandesa Ryanair per minimitzar l’impacte de la vaga convocada per als dies 25 i 26 de juliol és un moviment legal però ha advertit a la companyia que rebrà sancions en cas que no atengui els drets dels passatgers.

En un comunicat amb motiu de la vaga convocada pels sindicats de tripulants de cabina, el departament dirigit per José Luis Ábalos ha subratllat que “solament pot vetllar perquè la companyia compleixi amb els drets dels passatgers establerts en la normativa europea en matèria de compensació, assistència, reprogramació de vols i procediments de reclamació”.

En cas d’incompliment, ha advertit, el Ministeri iniciaria els corresponents expedients sancionadors a l’aerolínia presidida per Michael O’Leary.

A més, el Ministeri de Foment sol·licitarà a la companyia “informació detallada” en relació als seus plans a la programació de vols amb origen o destinació Espanya amb l’objectiu que “els usuaris sàpiguen a quins atenir-se el més aviat possible i puguin reclamar compensacions o reprogramacions”.

Així mateix, ha informat que l’Agència Estatal de Seguretat Aèria publicarà a la seva pàgina web una nota divulgativa informant dels seus drets a tots els passatgers de Ryanair que es vegin afectats per les cancel·lacions de la companyia a Espanya.

Com a conseqüència de la vaga convocada per als dies 25 i 26 de juliol, Ryanair ha cancel·lat 200 vols diaris, la qual cosa equival al 24% del total previst. Això afectarà a més de 50.000 passatgers, segons les estimacions de la companyia. A aquest nombre se sumen altres 50 vols cancel·lats a Portugal (27%), 50 a Bèlgica (31%) i 300 a la resta d’Europa (12%).

 

Ábalos anuncia que el ministeri fixarà aquest divendres els serveis mínims de la vaga de Ryanair i nega que la seva llicència perilli

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest dijous que el seu Departament fixarà  divendres els serveis mínims per a la vaga convocada pels tripulants de cabina (TCP) de Ryanair per als propers 25 i 26 de juliol.

Foment acabarà sent l’encarregat d’establir els serveis mínims com a conseqüència del fracàs de les dues reunions que el comitè de vaga ha mantingut per resoldre el conflicte.

Ábalos, en declaracions a RNE recollides per Europa Press, ha assenyalat que el seu Ministeri vetllarà per garantir els drets dels passatgers, però ha recordat que es tracta d’un conflicte privat.

“La vaga no depèn del Ministeri. És un conflicte de la companyia amb els seus treballadors i nosaltres el que hem d’evitar és que aquest conflicte laboral no afecti massa als ciutadans, als passatgers, a procurar que tinguin uns serveis mínims, a vetllar pels drets dels passatgers”, ha subratllat.

Preguntat per si perilla la llicència de Ryanair a Espanya, el ministre ho ha descartat. “Aquesta és una altra qüestió”, ha respost.

19/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris