POLíTICA

Jaume Font deixa la seva acta de diputat al Parlament

Continuarà a la política però no a la primera línia


Entre abraçades i besades, així s’ha acomiadat Jaume Font després d’anunciar que deixa la seva acta de diputat al Parlament i d’explicar als mitjans de comunicació la seva decisió de dimitir com a president de la formació. Font feia quasi vuit anys que estava al capdavant d’El PI. L’estancament electoral i la manca de suports d’una part del partit, han estat els motius de la seva dimissió.

Després d’anunciar-ho per sorpresa ahir, a través de les xarxes socials, Font ha verbalitzat la seva decisió a la seu del partit que ha liderat durant vuit anys.

Les raons? L’estancament electoral i la manca de suports d’una part del seu partit. Falta de consens pel rumb ideològic de la formació, desavinences escenificades des de feia temps, i també, per les discrepàncies a l’hora de nomenar dues secretàries. La seva dimissió com a president de la formació es farà efectiva en les pròximes setmanes, quan la traslladarà al màxim òrgan del partit: el consell general. De la mateixa manera, deixa també el seu escó al Parlament.

Visiblement emocionat, Font ha traslladat l’orgull que ha estat per a ell presidir el partit. Assegurant que continuarà en el món de la política, però, sense estar-ne a la primera línia. Font ha descartat també presentar la seva candidatura a liderar el partit, altre cop, de cara al congrés de la formació previst pel dos mil vint-i-u.

Després de gairebé quatre dècades de carrera política, Jaume Font encara avui sol definir-se com un empresari de la restauració. L’idil·li de Font amb la política començava a arrelar durant la dècada dels 80, quan aconseguia entrar com a regidor a l’Ajuntament de sa Pobla amb Convergència Poblera. Aquella primera experiència acabaria malament: Font va ser condemnat a 8 mesos d’inhabilitació per frau electoral.

Encarà els anys 90 amb un canvi de color polític: amb el Partit Popular va ser batle durant 3 legislatures; senador; president del PP de Mallorca i portaveu al Consell insular i conseller de Medi Ambient, al segon govern de Jaume Matas.

La presidència de José Ramón Bauzá ho va canviar tot. Enemistats, l’any 2011 Font es donava de baixa del PP per crear la Lliga Regionalista, un dels dos partits que, temps després, esdevindrien El Pi, una proposta per les Illes que Font compartia amb Josep Melià i les bases de l’extinta Unió Mallorquina. El nou projecte aconseguia 3 diputats a les eleccions del 2015 i entrava al Parlament. L’objectiu per al 2019 era ser un partit clau, decisiu per formar govern però la formació, tot i conservar els escons, ha perdut vots.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |