política

Menorca i Formentera demanen el tancament de fronteres per evitar l’arribada de viatgers internacionals

El Consell de Formentera envia una carta a l'Estat en què assenyala que la gent “està cansada” i necessita que els polítics siguin “coherents” en les seves decisions


Menorca i Formentera han demanat a l’Estat que tanqui les fronteres per evitar l’arribada de turistes internacionals a les Illes al llarg de les pròximes setmanes.

Per la seva banda, el Consell de Menorca ha traslladat a Madrid la petició per tal que no es permeti l’entrada de visitants procedents de la resta d’Europa per Setmana Santa. La institució insular argumenta que la mobilitat implica un risc sanitari i sosté que cal ser conseqüent amb les restriccions que afecten Balears i el confinament perimetral acordat, que ja és vigent a la resta de l’Estat.

El Consell de Formentera, per l’altra banda, ha remès una carta dirigida al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per a demanar el tancament internacional. La presidenta de Formentera, Alejandra Ferrer, ha assenyalat que la gent “està cansada” i necessita que els polítics siguin “coherents” en les seves decisions, que “no poden suposar un greuge comparatiu”, ha dit.

Segons Ferrer, no té sentit que Espanya estigui “completament paralitzada” però els visitants internacionals puguin viatjar de manera “normal” i “venir de vacances” quan en les comunitats hi ha “moltíssimes restriccions”. La presidenta formenterera també ha insistit que la desescalada ha de ser “lenta” amb la “responsabilitat” de tots els governs i de la població, i acompanyada de la vacunació massiva que s’ha reprès aquest dimecres a les Pitiüses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP recull un miler de firmes per demanar a l’Ajuntament que torni a recuperar la fórmula Maó-Mahón

Es torna a obrir el debat històric sobre el topònim del municipi, canviat aquest mes de febrer

El Congrés reprèn aquest dimarts la supressió de l’aforament dels polítics illencs, pendent des de 2018

La seva tramitació es va veure frenada per la doble dissolució de les Corts Generals a l'any següent

L’Oficina Anticorrupció demana a Salut la llista de càrrecs públics que s’han vacunat

Segons la presidenta del Govern, Francina Armengol, l'advocacia de la comunitat va rebutjar la primera sol·licitud de l'Oficina. Mentrestant, l'oposició...

La batlessa des Migjorn Gran haurà de demolir una barbacoa il.legal que va construir en sòl rústic

El 2007 ja va ser sancionada amb 70.000 euros per haver-se fet construir un xalet amb piscina sense llicència