societat

Formentera demanarà el Nivell 4 reforçat si les xifres sanitàries empitjoren


El Consell de Formentera demanarà a final de setmana l’enduriment de les mesures de salut pública a l’illa cap al  nivell 4 reforçat, si hi ha un empitjorament de les xifres sanitàries pel coronavirus que no ha registrat cap nou contagiat formenterenc aquest dilluns. Així es restringiran les reunions socials per davall de les sis persones de, com a màxim, dos grups de convivents i es manarà el tancament de les terrasses de bars i restaurants. “A vegades, la gent encara no té clar en quina situació ens trobam”, ha assenyalat la presidenta de la institució illenca, Alejandra Ferrer, al respecte de la delicada situació als hospitals i als nuclis familiars on hi ha persones malaltes. Recordem que la incidència del virus s’hi va disparar després d’una reunió de 15 persones el Dia de Reis. Ho ha dit en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

La política socialista ha manifestat la seva decepció per la campanya de vacunació quant a la falta de producció suficient de vacunes per part de les farmacèutiques i ha demanat que Espanya i la Unió Europea actuïn: “Que es prenguin mesures dràstiques perquè estam en mans d’aquestes empreses, si volen o no volen, si ara distribueixen o no distribueixen…”, ha assenyalat.

Pel que fa a la crisi econòmica, Ferrer assenyala que aviat s’exhauriran les rendes dels tres mesos de la temporada turística passada que es va poder treballar a Formentera i que també s’acabaran els ajuts als treballadors. Destaca la situació de les empreses i els empresaris, “els que més estan patint” perquè fins ara no han rebut ajudes. Amb tot, ha descartat que els serveis socials formenterencs estiguin desbordats com va passar durant la primera onada de la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre