X

Formentera, líder en sostenibilitat hostalera, segons Ecovidrio

La pitiüsa menor treu un notable alt, mentre que Menorca només aprova pel que fa a l'estalvi d'aigua i corrent

30/11/2022

Formentera, líder en sostenibilitat hostalera, segons Ecovidrio

6 de cada 10 establiments hotelers o de restauració de les Illes ja apliquen polítiques de sostenibilitat mediambiental. Són dades extretes d’un monitoratge fet per Ecovidrio sobre una mostra de 2.100 hotels, bars i restaurants de l’arxipèlag: “han superat amb escreix les nostres expectatives”, ha dit Roberto Fuentes, delegat de zona d’Ecovidrio.

La qualificació és un bé alt en conjunt encara que, si l’observam per Illes, Formentera és la que es comporta millor. Treu un 8,38 sobre 10. Pel que fa als residus millor gestionats, en destaquen de lluny l‘oli de cuina i el vidre. Gairebé tots els establiments reciclen aquestes dues fraccions: “però queda molt a fer pel que fa a la matèria orgànica”, ha explicat Miquel Mir, conseller de Medi Ambient.

No arriben, de fet, ni a la meitat dels enquestats els locals i hotels que gestionen correctament l’orgànica. Altres indicadors per prendre’n nota: l’estalvi de corrent i d’aigua. Les Pitiüses i Mallorca s’acosten al notable o el superen, però Menorca, en canvi, només treu un suficient.

30/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris