POLíTICA

Formentera redueix un 4,4% la mitjana de vehicles al juliol i agost respecte a l’any passat

El Consell de Formentera valora positivament que Eivissa i Menorca s'hagin fixat en el seu model


La regulació de l’entrada de vehicles a Formentera ha durat dues setmanes més aquesta temporada. Va començar el 24 de juny, en lloc del primer de juliol, i ha acabat el 7 de setembre, en lloc del darrer d’agost.

Durant la darrera setmana de juny hi va haver una mitjana diària de 16.170 vehicles, mentre que la primera setmana de setembre n’hi ha hagut una mitjana de 18.201 vehicles. Si ens fixam en els mesos de juliol i agost, Formentera ha tingut una mitjana de 18.138 vehicles diaris aquesta temporada, un 4,4 per cent menys que la passada, quan es registraren 18.969 vehicles. Per la temporada d’estiu de 2021, el sostre estava fixat en 20.591 vehicles, una xifra que es reduirà en un 8 per cent en els pròxims dos anys.

Rafael González, el conseller de Mobilitat de Formentera, ha assenyalat que encara que s’han aconseguit els objectius pel que fa a l’aplicació del programa formentera.eco per reduir el trànsit a les carreteres de l’illa, “encara continua sent excessiu” per la saturació que hi ha a les hores punta a tota la xarxa viària.

González també ha assegurat que és una bona notícia que Eivissa i Menorca s’hagin fixat en el model formenterenc per estudiar la regulació de vehicles a les dues illes. “Fa uns anys érem pioners, ara ja ens comencen a copiar. Consideram que aquest és el camí idoni, tant per Formentera com per la resta de les Illes Balears”, ha explicat González.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |