X

Fornalutx torna a celebrar la baixada del bou

Gran expectació en la celebració d'enguany, que s'ha desenvolupat sense incidents

07/09/2022

Fornalutx torna a celebrar la baixada del bou

Fornalutx ha celebrat aquest dimecres la tradicional baixada del bou, que dona el tret de sortida a les festes d’estiu. Enguany, els organitzadors han volgut posar èmfasi en els orígens de la celebració que, amb el pas dels anys, s’ha desdibuixat i molta gent no sabia el perquè de la festa, que consisteix a recordar els temps quan es baixava un bou de la muntanya per repartir-lo entre les famílies del poble, que antigament menjaven poca carn a causa de les dificultats econòmiques.

Un bou de raça mallorquina de 4 anys i de més 500 quilos ha estat el protagonista d’una festa que ha tornat després dels dos anys que no s’havia pogut fer per la pandèmia. Com és tradició, l’animal -escortat pels joves fornalutxencs- ha fet l’entrada al poble pel camí des Mallol. L’han hagut d’esperonar en qualque moment, perquè no volia caminar.

El moment més aplaudit ha estat quan el bou ha entrat a la plaça, on molta gent -tant del poble com visitants- l’esperaven des de feia una bona estona. Allà, com mana la tradició i no sense feines, el bou ha estat coronat. Una vegada celebrada la festa, han carregat l’animal en un remolc per tornar-lo a la finca de Can Perdiu de Campos, on continuarà el seu engreix per ser finalment sacrificat d’aquí uns mesos.

A diferència d’altres anys, enguany la celebració no ha disposat de la presència dels col·lectius animalistes que protestaven contra la festa. Això ha fet que els agents de la Guàrdia Civil desplegats no hi han hagut d’intervenir.

07/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris