economia

Foro Vacacional xifra en 20.000 els habitatges afectats per la Llei turística

Les pèrdues econòmiques poden fregar els 527 milions d'euros l'any que ve, segons la plataforma

Foro+Vacacional+xifra+en+20.000+els+habitatges+afectats+per+la+Llei+tur%C3%ADstica

Foro Vacacional s’ha mostrat preocupat pels efectes que ha tingut, diuen, la Llei del lloguer vacacional. Asseguren que les famílies afectades superen les 6.000 i que uns 20.000 habitatges han quedat fora de la llei. Són, principalment, pisos.

D’ençà de l’aplicació de la norma que regula el lloguer turístic, la comercialització ha davallat un 30%. En vista a la pròxima temporada però, adverteixen, pot ser encara més, per mor de la impossibilitat d’atorgar noves llicències fins que no estiguin fetes les zonificacions.

De fet, la plataforma xifra en més de 520 milions d’euros els doblers que deixarà d’ingressar el sector del lloguer vacacional l’any vinent. I va més enllà: això provocarà, asseguren, el tancament d’empreses i un increment de l’atur. Davant de la manifestació contra la massificació convocada per aquest dissabte i la concentració prevista avui horabaixa a les portes del Fòrum que celebren a Alcúdia, el Foro Vacacional es posiciona en contra de qualsevol lloguer il·legal i a favor del dret a un habitatge digne.

El lloguer vacacional, insisteixen, promou la creació d’ocupació i el desenvolupament de l’economia. Aquesta temporada, diuen, la demanda ha crescut a totes les Illes. On més, a Menorca. Ho ha fet un 94%. L’estada mitjana dels turistes ha estat de prop de 8 dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local