X

Aquests són els canvis de circulació al centre de Palma per la reconversió del carrer Nuredduna

Queda tancada la sortida del túnel que connecta aquesta via amb les Avingudes i Frederic Mistral canvia de sentit

18/08/2021

Aquests són els canvis de circulació al centre de Palma per la reconversió del carrer Nuredduna

L’Ajuntament de Palma comença aquest dimecres un dels projectes estrella de la legislatura: la reconversió del carrer Nuredduna en un eix verd per a vianants. Unes obres controvertides, amb crítiques, tant polítiques com veïnals. En total, una inversió d’1,8 milions d’euros a executar en 8 mesos.

Més que les obres, el que ha començat avui són les tasques de senyalització i recirculació. En concret, ha quedat tancada la sortida del túnel que connecta aquest carrer amb les Avingudes. Una altra novetat és el canvi de sentit del carrer de Frederic Mistral, entre els carrers d’Aragó i de Nuredduna.

Un altre dels canvis que entra en vigor avui és el desplaçament de l’aturada del bus de l’EMT a 130 metres, al mateix carrer de Nuredduna. També s’habiliten aturades alternatives a la plaça de les columnes i al carrer d’Aragó; i es modifica el recorregut de les línies L4, L5 i L6.

Forta oposició veïnal

Un projecte polèmic i molt criticat pels veïns de la zona. La plataforma Pere Garau, molt més que Nuredduna, formada per Arca, l’Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau i Flipa amb Pere Garau, acusa Cort d'”autoritarisme” i “manca de transparència”. La portaveu de la plataforma, Àngels Fermoselle, ha assegurat a IB3 Notícies que continuaran lluitant contra el projecte de Nuredduna perquè no s’ha elegit per procés participatiu. A més, considera que l’Ajuntament de Palma ha avançat les obres en vacances per “dificultar les reaccions de la ciutadania”.

La majoria de ciutadans consideren que la pitjor part del projecte serà l’eliminació de places per aparcar els vehicles. Alguns residents asseguren que amb aquesta reconversió es perdran prop d’un centenar de places per aparcar. Una problemàtica que qualifiquen “d’horrorosa”, ja que moltes vegades “feim voltes una hora per trobar per aparcar i amb la reconversió empitjorarà la situació”.  Tant és així que una veïna ha explicat que “tenim dos cotxes i ens plantejam vendre’n un perquè no hi ha espai per aparcar i els preus per llogar un garatge són molt elevats”. Altres ciutadans expliquen que desconeixen el projecte i que amb el temps “pentura ens hi adaptarem”.

La regidora d’Infraestructures, Angélica Pastor, defensa el projecte pel compromís contra el canvi climàtic i recorda que la reconversió de Blanquerna i del carrer dels Oms també va rebre crítiques i ara “no concebem un carrer dels Oms amb cotxes”.

18/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris