X

Aconsegueixen treure de l’aigua el veler enfonsat a la badia de Pollença

L'embarcació pesava més del que havien calculat i les feines hann durat més de sis hores

15/11/2023

Cati Alzamora

Finalment, devers les 16h hores del capvespre, els operaris de Ports IB i Salvament Marítim han aconseguit treure de l’aigua el veler que des del mes de juny passat estava enfonsat a la badia del Port de Pollença.  Dimarts, Salvament Marítim el va reflotar i el va arrossegar fins al port, i aquest dimecres una grua de gran tonatge l’havia de treure de l’aigua.

Les feines s’han iniciat a les 9 del matí però l’embarcació pesava més del que havien calculat. És per això que s’han hagut de fer diversos intents, ja que la grua no suportava el pes. Finalment, devers les 16h del capvespre, han aconseguit extreure part l’aigua acumulada a l’interior el buc i la grua ha pogut treure’l de l’aigua. Ara, el veler, que té 16 metres d’eslora, quedarà dins el Port de Pollença on serà desballestat.

Cal recordar que l’enfonsament del vaixell ha generat molta polèmica al municipi, perquè ha posat de manifest la manca de control dels fondejos a la badia. Precisament, fonts del club nàutic han explicat que aquest veler feia quatre anys que estava abandonat, quan es va enfonsar i va provocar vessaments. El Govern s’ha hagut de fer càrrec del cost de l’extracció.

15/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris