X

Fracassa la moció de censura de VOX encapçalada per Tamames

53 diputats hi han votat a favor, 201 ho han fet en contra i 91 s'han abstingut en aquesta iniciativa política

22/03/2023

Fracassa la moció de censura de VOX encapçalada per Tamames

Redacció

53 vots a favor, 201 en contra i 91 abstencions. És el resultat de la segona moció de censura presentada per VOX contra el president del Govern central, Pedro Sánchez, en aquesta ocasió amb Ramón Tamames com a candidat a la presidència. La iniciativa política ha fracassat després de quasi 14 hores de debat.

La sessió ha començat dimecres a les 9, amb la intervenció dels populars i els socialistes, els dos grups parlamentaris que encara no havien oferit els seus arguments sobre la moció. Tamames ha acusat els participants d’aprofitar el debat per fer mítings electorals.

La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Cuca Gamarra, ha explicat que els populars s’han abstingut en la votació per respecte al candidat. Però Gamarra ha exigit al president Sánchez que convoqui eleccions de manera immediata: “No perllongui la vida d’un govern en descomposició”.

Pessimisme o esperança

Els socialistes han acusat Tamames d’endolcir el verí de VOX, que representa obscuritat i pessimisme, enfront del futur i l’esperança encarnada en el Govern de coalició. El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Patxi López, ha afirmat que el projecte progressista “té el millor full de serveis en defensa de la gent”.

Tamames hi ha intervingut per respondre a tots els grups, els de dimarts i els que han parlat dimecres. El candidat ha afirmat que pensava que hi hauria “més punts de coincidència“, perquè “això no és una sessió parlamentària, és un míting”. També ha afegit que els oradors han atacat “principis fonamentals de la convivència”.

Respecte

El candidat a la presidència del Govern central ha hagut d’encaixar crítiques que han vingut fins i tot del president de l’Executiu. Sánchez ha afirmat que ells han respectat l’estatus de candidat de Tamames i el Parlament. “Li deman que respecti el Parlament”, li ha dit.

Els grups que han volgut han tingut 10 minuts més de rèplica, per acabar de filar els arguments envers el candidat. Aquesta és la segona moció de censura de VOX contra Sánchez que fracassa.

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris