món

França adaptarà els impostos al carburant als preus del petroli

Macron ha presentat noves mesures per posar en marxa la transició ecològica

Fran%C3%A7a+adaptar%C3%A0+els+impostos+al+carburant+als+preus+del+petroli

A França, el president Emmanuel Macron ha presentat noves mesures per posar en marxa la transició ecològica al país i calmar el moviment dels “guardapits vermells” contra l’increment dels impostos als carburants imposats pel govern francès. Macron ha promès que les taxes als combustibles s’adaptaran a les fluctuacions del preu de petroli. També ha anunciat que augmentarà el finançament de les energies renovables de 5 mil a 8 mil milions d’euros anuals.

En l’àmbit de les mesures ecològiques, França tancarà 14 dels 58 reactors nuclears d’aquí a 2035, 10 anys després de l’objectiu inicial (que va ser desestimat per l’executiu) començant per les dues de la central de Fessenheim fins l’estiu de 2020.

França, ha dit macron, triplicarà la producció eòlica terretesre d’aquí al 2030, multiplicarà per cinc la fotovoltaica i llençarà 45 nous concursos per ampliar els camps eòlics a la mar.

El cap de l’Estat francès ha concretat algunes promeses del seu mandat, com el tancament de les fàbriques de carbó d’aquí al 2022 i un increment de les primes de conversió per sortir de les energies fòssils, de les que el Govern espera que el país quedi net en l’horitzó de 2050.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Continuen les protestes a Israel malgrat el confinament

Els manifestatns critiquen la corrupció de Benjamin Netayahu i també la mala gestió que ha fet de la pandèmia

Els italians voten si volen reduir el número de diputats

La proposta és passar de 945 parlamentaris a 600.

Donald Trump dona una setmana més a l’aplicació xinesa Tik Tok

El president dona el seu vistiplau perquè Oracle i Walmart prenguin el control de l'aplicació xinesa Tik Tok, propietat de...

Un referèndum a Itàlia per reduir el nombre de parlamentaris i senadors

Si guanya el sí, es modificarà la Constitució per reduir el nombre de parlamentaris en la pròxima legislatura