X

França es presta a ajudar Itàlia en el control de l’arribada de migrants

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha presentat un pla europeu de deu punts per contenir la immigració irregular

18/09/2023

França es presta a ajudar Itàlia en el control de l’arribada de migrants

Redacció

França i Itàlia treballaran de manera conjunta per controlar l’arribada massiva de migrants a les costes italianes. L’objectiu és aplicar l’acord europeu sobre immigració del juny passat, que preveia accions conjuntes per reduir els fluxos migratoris al Mediterrani i un examen més restrictiu de les demandes d’asil.

Giorgia Meloni ha advocat per les repatriacions durant la visita aquest diumenge de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ha presentat un pla europeu de deu punts per contenir la immigració irregular.

“He vengut a Lampedusa per dir que la immigració il·legal és un desafiament europeu i requereix una resposta europea”, ha afirmar Von der Leyen acompanyada de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, que ha demanat l’assistència de la líder europea després de l’arribada de més de 10.000 migrants a Lampedusa en tot just tres dies.

El programa anunciat consta de deu compromisos, entre els quals un mecanisme de solidaritat perquè altres països europeus transfereixin migrants arribats a Lampedusa fora d’Itàlia, actualitzar la legislació europea contra el tràfic de persones i definir nous corredors humanitaris legals i assegurances.

Von der Leyen també ha promès augmentar la vigilància aèria del Mediterrani, a través de les agències europees com Frontex, i coordinar amb els països d’origen protocols per repatriar en condicions segures els migrants que no reuneixin les condicions d’asil europees.

18/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris