X

França prohibirà enguany els trajectes en avió de manco de dues hores i mitja

Una decisió del Govern de Macron que té el seu origen en una proposta de la Convenció Ciutadana Francesa pel Clima

10/01/2023

França prohibirà enguany els trajectes en avió de manco de dues hores i mitja

Ariadna Alfonso

França prohibirà els trajectes en avió que durin dues hores i mitja o manco. Enguany està previst que s’apliqui aquesta normativa que ha aprovat el Govern francès. Afectarà de moment només tres línies: París a Bordeus, a Nantes i a Lió. Tendrà una actuació efectiva de tres anys; després tornarà a ser revisada per la Comissió Europea per a una possible pròrroga.

La llei aprovada en el darrer trimestre del 2022 forma part d’un projecte de llei del Govern de Macron de reduir les emissions de carboni en un 40 % fins al 2030. Una normativa que fou recorreguda pel sector aeri davant la Comissió Europea, però que finalment aquesta donà la raó al Govern francès.

Un exemple és el següent: feim el trajecte des de la torre Eiffel fins al Big Ben amb tren. Partim de la ciutat, agafam l’Eurotúnel i finalment, el metro. El temps invertit és de 3 hores i 10 minuts, aproximadament. Si feim el mateix recorregut, però amb avió i amb l’ajuda del cotxe, el viatge dura 4 hores. No només s’hi destaca la diferència de temps. Amb el tren es generen “un 95 % menys d’emissions”.

Segons el president del Comitè d’Experts de Canvi Climàtic de les Balears, Pau de Vílchez, aquesta mesura hauria de ser traslladada a Espanya. “Davant les conseqüències gravíssimes que pot tenir el canvi climàtic, hem de canviar la manera d’actuar”, afirma Vílchez.

10/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris