política

Francina Armengol: “Ports i aeroports són el darrer que volem obrir”

La presidenta del Govern demana tenir-los tancats "el màxim temps possible"

Francina+Armengol%3A+%26%238220%3BPorts+i+aeroports+s%C3%B3n+el+darrer+que+volem+obrir%26%238221%3B

Francina Armengol defensa que les Balears es comencin a desconfinar internament abans d’obrir ports o aeroports. La presidenta del Govern ho ha dit després de participar en la videoconferència setmanal dels presidents autonòmics amb Pedro Sánchez. A llarg termini, demana fer controls sanitaris a tot Espanya a les arribades de viatgers per evitar rebrots de COVID-19 i donar seguretat al sector turístic.

Les Balears han de seguir tancades a l’exterior el màxim temps possible. Així ho ha plantejat Francina Armengol al president del Govern central durant la videoconferència de presidents: el control de les entrades per ports i aeroports ha de ser màxim. “És el darrer que volem obrir, perquè ho volem controlar al màxim. I quan ho facem, serà de forma molt escalonada i pactada per tenir controls sanitaris. I òbviament, anirem reobrint la nostra comunitat de forma interna“, ha dit.

Per quan es comenci a reactivar turisme, la presidenta del Govern balear ha demanat a Pedro Sánchez la introducció conjunta de controls sanitaris a tots els aeroports de l’Estat: “He demanat al Govern d’Espanya si hi haurà una estratègia de caràcter nacional, si hi haurà un plantejament, com s’està fent a altres països, a tots els aeroports, o si només el seguirem mantenint a les Illes Balears i Canàries“. La presidenta ha defensat que Espanya s’hauria de preparar conjuntament amb la Unió Europea per desenvolupar eines tecnològiques que permetin monitorar l’estat de salut dels viatgers.

Ara que s’ha confirmat que el desconfinament es farà per territoris, Armengol no concreta quines restriccions es podrien flexibilitzar abans a les Illes. Diu que la darrera paraula la té el Govern central, però ha demanat que es tenguin en compte les peticions de les comunitats autònomes: “Crec que som els que millor coneixem el nostre territori. La presa de decisions ha de ser molt compartida. Les Illes Balears no té la mateixa situació, per exemple, que la Comunitat de Madrid, i per tant, no té sentit que tengui el mateix procés de desescalada”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El decret llei d’Armengol per mantenir un estat d’alarma a la carta, amb vacunació obligatòria per a alguns col·lectius

Modifica la Llei de Salut Pública per poder fer confinaments perimetrals i establir preus màxims: 75€ per PCR i 30...

Ciutadans Balears confia que els tres diputats que demanen un canvi en el grup parlamentari rectifiquin

Hi ha de temps fins dimarts perquè hi hagi un acostament de parers

Eivissa podrà obrir les terrasses sense interrupcions

El Consell critica que no es puguin obrir els interiors de bars i restaurants quan Menorca sí que pot