política

Francina Armengol: “Ports i aeroports són el darrer que volem obrir”

La presidenta del Govern demana tenir-los tancats "el màxim temps possible"

Francina+Armengol%3A+%26%238220%3BPorts+i+aeroports+s%C3%B3n+el+darrer+que+volem+obrir%26%238221%3B

Francina Armengol defensa que les Balears es comencin a desconfinar internament abans d’obrir ports o aeroports. La presidenta del Govern ho ha dit després de participar en la videoconferència setmanal dels presidents autonòmics amb Pedro Sánchez. A llarg termini, demana fer controls sanitaris a tot Espanya a les arribades de viatgers per evitar rebrots de COVID-19 i donar seguretat al sector turístic.

Les Balears han de seguir tancades a l’exterior el màxim temps possible. Així ho ha plantejat Francina Armengol al president del Govern central durant la videoconferència de presidents: el control de les entrades per ports i aeroports ha de ser màxim. “És el darrer que volem obrir, perquè ho volem controlar al màxim. I quan ho facem, serà de forma molt escalonada i pactada per tenir controls sanitaris. I òbviament, anirem reobrint la nostra comunitat de forma interna“, ha dit.

Per quan es comenci a reactivar turisme, la presidenta del Govern balear ha demanat a Pedro Sánchez la introducció conjunta de controls sanitaris a tots els aeroports de l’Estat: “He demanat al Govern d’Espanya si hi haurà una estratègia de caràcter nacional, si hi haurà un plantejament, com s’està fent a altres països, a tots els aeroports, o si només el seguirem mantenint a les Illes Balears i Canàries“. La presidenta ha defensat que Espanya s’hauria de preparar conjuntament amb la Unió Europea per desenvolupar eines tecnològiques que permetin monitorar l’estat de salut dels viatgers.

Ara que s’ha confirmat que el desconfinament es farà per territoris, Armengol no concreta quines restriccions es podrien flexibilitzar abans a les Illes. Diu que la darrera paraula la té el Govern central, però ha demanat que es tenguin en compte les peticions de les comunitats autònomes: “Crec que som els que millor coneixem el nostre territori. La presa de decisions ha de ser molt compartida. Les Illes Balears no té la mateixa situació, per exemple, que la Comunitat de Madrid, i per tant, no té sentit que tengui el mateix procés de desescalada”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP de Menorca tem que es perdin les inversions finançades amb l’ecotaxa

Alerta que les disposicions del Govern anul·len les obres que encara no s'han executat o no es considerin estratègiques

Lliure mobilitat entre illes a partir del 8 de juny

Francina Armengol vol reactivar la mobilitat per l'arxipèlag una vegada que totes les Illes entrin en la fase 3

335 vehicles participen a la marxa de Foro Baleares per reclamar la dimissió del Govern central

Els manifestants critiquen la gestió de la crisi del coronavirus de Pedro Sánchez i el responsabilitzen del nombre de víctimes...

El PP Balear votarà en contra dels dos darrers decrets del Govern

Biel Company demant que els decrets es tramitin com a llei perquè tots els partis hi puguin fer aportacions