societat

Francis de Andrés, el fotògraf de natura mallorquí que és portada a ‘The Times’

De l'Albufera d'Alcúdia va començar a viatjar a Tanzània, al Japó, a l'Amazones, sempre a la recerca de les millors instantànies de la fauna que retrata.


Francis de Andrés és un autodidacta de la fotografia, premiat recentment amb l’European wildlife photographer of the year (fotògraf europeu de l’any de la vida silvestre) en la categoria Nature’s Studio (estudi de la natura), que concedeix The German Society for Nature Photography (GDT). També ha estat portada del diari anglès ‘The Times’, però dels seus inicis poc es podia pensar que acabaria sent un fotògraf de prestigi.

Va néixer a Palma i estudià el Grau en Economia i un Màster en Administració i Gestió d’Empreses. L’any 2011, però, va decidir canviar la seva vida personal dedicar-la a la seva família i la fotografia de la vida salvatge. Va ser arran d’un viatge de plaer a Costa Rica, que va quedar captivat per la fauna que allà hi havia. De tornada a Mallorca, pràcticament cada cap de setmana anava a fer fotos a l’Albufera d’Alúdia, i des de llavors ha treballat professionalment com a fotògraf.

De l’Albufera va començar a viatjar a Tanzània, al Japó, a l’Amazones i un llarg etcètera, a sempre a la recerca de les millors instantànies dels animals que retrata: “encara que sigui des del visor, puc estar quasi amb ells”, explicava en una entrevista.

La fotografia guanyadora del l’European wildlife photographer of the year és d’un mascarell. La va fer a Irlanda i mostra a una de les aus presidint la colònia, mentre en el fons transcorre tota la vida de la comunitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Arriba una pastera amb 15 homes a Eivissa

A les 7.25 hores s'ha produït l'entrada irregular per mar i han estat interceptats en terra, a Sal Rossa, dins el terme municipal de Sant Josep de sa Talaia

La rebaixa del preu dels test d’antígens anima les compres i alleugereix la cistella de la compra covid

Les farmàcies noten un augment de les vendes de les auto proves diagnòstiques, però perden doblers amb la nova tarifa

Pregó en forma de glosa per encetar les Festes de Sant Sebastià

Encara que no hi hagi ni concerts ni foguerons, l'ajuntament vol que els ciutadans gaudeixin del seu patró

Mares d’acollida del programa Cangur fins els 65 anys

L'IMAS té una cinquantena de famílies que formen part del Programa Cangur, però en necessiten més