Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Fred de mil dimonis de Cap d’Any a Reis

Dia primer la cota de neu davallarà fins els 600. La temperatura màxima no superarà els 8 ºC al nord de l’arxipèlag, Eivissa i Formentera entorn de 10 ºC

Imatge del dia de Son Saura. /BIEL JOVER.


Cap d’any fred i banyat. Hem entrat dins un període de temps fred a tot l’arxipèlag. La setmana va començar amb una davallada de la temperatura que anirà a més entre divendres i dissabte. Per tant tendrem un cap d’any marcat per temperatures molt baixes i també hi haurà precipitacions.

El darrer dia de l’any encara tendrem temps tranquil.

La mínima, que es registra de matinada, serà baixa, fins i tot gelarà a punts de l’interior de Mallorca, i ens atracarem als 0 ºC a l’interior d’Eivissa i de Menorca. A migdia tendrem una pujada lleugera de la temperatura màxima, oscil·larà entre els 14 i 16 ºC.

Tendrem el cel gairebé destapat fins a mig capvespre, llavors començaran a arribar els primers niguls, símptoma del canvi de temps de dia primer.

El vent girarà a sud-oest i continuarà bufant amb cops moderats. A la mar tendrem maror.

El canvi de temps important el tendrem el dia de Cap d’Any. Amb l’entrada d’aire fred a la Mediterrània occidental es formarà un centre de baixes pressions a la mar Balear. Provocarà un augment dels niguls, el cel estarà cobert, i les precipitacions es generalitzaran, el calabruix pot aparèixer a qualsevol punt de les Illes, sobretot a partir del capvespre. L’horabaixa és quan s’intensificaran les precipitacions, especialment a la Serra de Tramuntana, nord de Mallorca i a Menorca. La cota de neu davallarà fins els 600. Temperatura màxima que no superarà els 8 ºC al nord de l’arxipèlag, Eivissa i Formentera entorn de 10 ºC.

El segon dia de 2021 continuarem amb temps d’hivern rigorós. Serà més variable, amb estones de clarianes sobretot a les Pitiüses. A Menorca i Mallorca amb precipitacions més intermitents, que també poden ser de calabruix i qualque tempesta. La cota de neu se situarà esporàdicament per davall de 600 metres.

La temperatura continuarà molt baixa, amb màximes que costarà superin els 10 ºC i mínimes al voltant dels 0ºC

La setmana acabarà amb fred intens i amb temps insegur. Variabilitat i possibilitat de precipitacions.

La davallada de la temperatura es matendrà bona part de la setmana de Reis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió del cap de setmana: calitja, calor, cel mig ennigulat i basca

Aquests dies tornarem a patir nits tropicals amb la pujada de les temperatures mínimes

Hidrofòbia del sòl, un factor més de les revingudes de torrents i inundacions per la DANA

La terra, després de l’estiu, està molt eixuta, ha perdut molta humitat i, enlloc d’absorbir la pluja torrencial, esdevé impermeable...

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...