X

Fridays for Future es mobilitza per la fi dels combustibles fòssils

El moviment sortirà aquest divendres horabaixa als carrers d'arreu del món amb el lema "Per evitar un canvi climàtic dramàtic, necessitam reduir l'ús de petroli, gas i carbó"

15/09/2023

Fridays for Future es mobilitza per la fi dels combustibles fòssils

Neus Albertí Mateu

“Per evitar un canvi climàtic dramàtic, necessitam reduir l’ús de petroli, gas i carbó”. Són paraules del subdirector del LINCC-UIB, Pau de Vílchez, i és el clam unànime amb el qual el moviment Fridays for Future sortirà al carrer aquest divendres horabaixa arreu del món. Exigeixen la descarbonització de tots els sectors productius i que aquesta sigui ràpida, justa i efectiva.

El passat abril les Illes Balears aconseguiren la fita d’un 25% d’energia emprada provinent de fonts renovables. L’objectiu per a l’any 2050 és que ho sigui la majoria. Però la reducció de demanda també ha de ser part de la solució.

El portaveu del moviment Fridays for Future a Mallorca, Pere Joan Femenia, ja avança que el pròxim mes d’octubre el moviment tornarà a fer sentir la seva veu durant la cimera europea del turisme, que se celebrarà a Mallorca, per demanar que l’activitat turística es converteixi en una activitat sostenible i que es faci dins uns límits que venguin determinats per estudis de capacitat de càrrega.

15/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris