societat

Un 60% més de sales de joc i el triple de casos de menors enganxats

A les Illes Balesrs hi ha ara mateix 177 sales i 4216 màquines escurabutxaques a bars i restaurants

Un+60%25+m%C3%A9s+de+sales+de+joc+i+el+triple+de+casos+de+menors+enganxats

Front comú d’entitats com Projecte Home Balears, FAPA, els Educadors i Treballadors Socials de les Illes i l’Oficina de la Infantesa i l’Adolèscència, entre d’altres, contra la publicitat agressiva amb famosos de les apostes en línia i la proliferació de cases d’apostes, que afirmen, de cada vegada deixen més menors enganxats al joc.

Asseguren que, a associacions com Juguesca contra la ludopatia ara reben el triple de casos de menors. Per això, els signants del manifest reclamen mesures a l’administració. Malgrat que està prohibit, segons dades del Pla Nacional contra Drogues, els infants de 14 anys fan el 8% d’apostes en línia i són el 18% d’assistents a les sales de joc. Els signants reclamen una regulació que garanteixi la protecció efectiva de la infantesa. També des d’Educació se’n mostren preocupats.

A les Illes Balesrs hi ha ara mateix 177 sales de joc i 4216 màquines escurabutxaques a bars i restaurants.

Precisament, els veïnats de santa Pagesa de Palma han protestat aquest dijous contra l’ampliació d’una sala de joc del carrer de Blanquerna, penjant pancartes dels balcons. L’establiment, que també despatxa begudes, obre fins ben entrada la matinada i el renou que fan els clients desbarata la tranquil·litat del barri.

Segons l’Anuari del Joc, les sales d’apostes han augmentat més d’un 60% a Mallorca, i on més han proliferat és a la part Forana. L’Ajuntament de Manacor també  ha exposat la problemàtica i reclama una llei autonòmica més restrictiva. Gran part de la població refusa aquesta classe d’establiments.

Segons la llei autonòmica, les sales de joc no poden estar en zones d’influència d’accés d’infants com parcs o escoles, però no especifica la distància, tal com reconeix l’Ajuntament de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Mor la periodista Alicia Gómez Montano

Els seus companys i col·legues de professió l'han recordat a les xarxes socials i l'han destacat com a referent

Sant Antoni es celebra arreu de la mediterrània

Sant Antoni no és només una festa de les Balears, a altres indrets el foc i els dimonis també són protagonistes

Devers 1.000 persones a les Balears ateses en el servei de tutela per incapacitació judicial

La Fundació Tutelar Demà s'encarrega del benestar de 50 persones a Mallorca

Passen a diposició judicial 6 dels 16 detinguts de la Banda United Tribuns

Treballant com a porters de discoteca en diversos locals d'oci i prostíbuls de zones turístiques, com Platja de Palma i...