societat

Front comú d’empresaris i propietaris contra la zonificació del lloguer turístic

La Comissió Balear de Medi Ambient ha aprovat la mesura amb l'abstenció de la FELIB


Empresaris i propietaris defensors del lloguer vacacional fan front comú per combatre la nova regulació. Les associacions APTUME i VITURME aposten per fusionar-se i estudien acudir als tribunals.

La zonificació entrarà en vigor la setmana que ve, una vegada la Comissió Balear de Medi Ambient ha donat aquest dijous el seu vist-i-plau a la proposta, que prohibeix el lloguer turístic en sòl rústic i en nuclis urbans i el contempla tan sols en urbanitzacions turístiques. Les dues principals associacions que defensen aquesta activitat s’uniran per combatre la nova normativa. Ho ha avançat a IB3 Ràdio el president d’APTUME, Josep Piris.

La primera passa serà acudir a la Comissió Nacional de la Competència i no descarten presentar un contenciós administratiu.

Ara tan sols falta la ratificació de la normativa en el ple del Consell, previst per dilluns, i la posterior publicació al BOIB. El text queda tal com s’havia plantejat inicialment i no ha incorporat cap de les al·legacions. Josep Piris posa en dubte els motiu esgrimits per la presidenta, Susana Mora, per rebutjar les 21a aportacions per considerar-les polítiques.

La Comissió de Medi Ambient ha aprovat la proposta per unanimitat, amb l’abstenció de la FELIB. El president de l’organisme, Toni Alorda, explica que han emès informe favorable perquè la proposta és més restrictiva que la situació legal que quedaria una vegada s’aixequés la moratòria el pròxim 1 d’agost.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern descarta demanar a l’Estat un Centre d’Internament d’Estrangers per a les Balears

La Consellera d'Afers Socials reconeix desbordament logístic després de l'arribada de més de 200 migrants

Continua actiu i sense control l’incendi de s’Albufera de Mallorca

El vent pot ser decisiu. Les càrregues i descàrregues d'aigua són constants per apagar unes flames que, depenen de com...

Els veïns del Fortí demanen més vigilància al parc de sa Riera

Les grans portes metàl·liques es tanquen a l'horabaixa, però hi ha espais per on es pot accedir. Just darrere de...

L’àrea de salut de Son Gotleu, preparada per sortir de la barriada

Els residents poden sortir de la zona d'aïllament des de dissabte a les 22 hores