societat

Front comú d’empresaris i propietaris contra la zonificació del lloguer turístic

La Comissió Balear de Medi Ambient ha aprovat la mesura amb l'abstenció de la FELIB


Empresaris i propietaris defensors del lloguer vacacional fan front comú per combatre la nova regulació. Les associacions APTUME i VITURME aposten per fusionar-se i estudien acudir als tribunals.

La zonificació entrarà en vigor la setmana que ve, una vegada la Comissió Balear de Medi Ambient ha donat aquest dijous el seu vist-i-plau a la proposta, que prohibeix el lloguer turístic en sòl rústic i en nuclis urbans i el contempla tan sols en urbanitzacions turístiques. Les dues principals associacions que defensen aquesta activitat s’uniran per combatre la nova normativa. Ho ha avançat a IB3 Ràdio el president d’APTUME, Josep Piris.

La primera passa serà acudir a la Comissió Nacional de la Competència i no descarten presentar un contenciós administratiu.

Ara tan sols falta la ratificació de la normativa en el ple del Consell, previst per dilluns, i la posterior publicació al BOIB. El text queda tal com s’havia plantejat inicialment i no ha incorporat cap de les al·legacions. Josep Piris posa en dubte els motiu esgrimits per la presidenta, Susana Mora, per rebutjar les 21a aportacions per considerar-les polítiques.

La Comissió de Medi Ambient ha aprovat la proposta per unanimitat, amb l’abstenció de la FELIB. El president de l’organisme, Toni Alorda, explica que han emès informe favorable perquè la proposta és més restrictiva que la situació legal que quedaria una vegada s’aixequés la moratòria el pròxim 1 d’agost.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els metges de família criden a la calma davant les noves variants del coronavirus

Les Balears tenen a partir d'avui la meitat de la població amb, com a mínim, una dosi de la vacuna...

Palma celebra el primer congrés híbrid postpandèmia

La vacunació, la salut mental i la tasca d'Atenció primària han centrat aquesta jornada

El judici pel cas Sa Nostra, vist per a sentència

Les defenses dels 4 acusats pel cas Sa Nostra demanen la seva absolució