ECONOMIA

Fugida dels treballadors de l’hostaleria a altres sectors per la millora de les condicions laborals

Els sindicats asseguren que la manca de mà d'obra és per la càrrega excessiva de feina i que la millora de salaris ja no basta per retenir el personal


Les noves preferències dels candidats en el mercat laboral afecten principalment un sector estratègic a les Balears com el de la restauració, que té problemes per contractar personal en plena temporada turística.

Dificultats per trobar cambrers com les de la propietària d’un establiment del Portitxol, a Palma. “En aquest moment no tenen moltes ganes de fer feina, sinó de quedar-se a casa, a l’atur o a la platja”, assegura Kreiza Meko, propietaria de Yam Portitxol.

Però els sindicats expliquen la manca de mà d’obra per la càrrega excessiva de feina, els preus de l’habitatge i la temporalitat. José García, secretari general d’UGT a Balears, destaca que “fer feina més mesos i menys hores al dia i a la setmana faria que aquests sectors tinguessin més qualitat en el treball i que les persones volguessin tornar a fer feina als hotels i restaurants”.

Mentrestant, empreses d’altres sectors, com per exemple la distribució, són les beneficiades d’un traspàs que ja fa temps que noten i ho fan adaptant-se a les noves demandes dels candidats. “És quelcom que ens exigeix el mercat. Jo no veig que el sector de la restauració ho estigui fent, i crec que tenen un problema greu. Estam rebent molts de candidats que volen una millora de les condicions” diu Carme Amengual, responsable de recursos humans d’Electro Stocks.

El que queda clar és que la millora en els salaris no basta per retenir el personal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |