X

Futur esperançador pels 158 treballadors de Quesería Menorquina després de l’interès a invertir 4 milions d’euros

Una reunió celebrada ahir capvespre al Ministeri d'Indústria ha obert la porta a un acord ràpid

22/10/2019

Futur esperançador pels 158 treballadors de Quesería Menorquina després de l’interès a invertir 4 milions d’euros

Cristina Tomás

Els 158 treballadors de Quesería Menorquina veuen un futur més esperançador, després de la reunió celebrada ahir capvespre al Ministeri d’Indústria per facilitar un acord ràpid que permeti l’arribada de nous inversors que ajudin a salvar l’antiga El Caserío. Les parts, entre les quals hi havia assessors dels empresaris disposats a invertir-hi quatre milions d’euros, han obert una negociació per cercar un acord urgent que ha d’anar acompanyat d’un pacte de manteniment de la plantilla.

El Conseller De Treball i Model Econòmic Iago Negueruela, qui també va ser a la reunió de Madrid, s’ha mostrat esperançat de poder assolir un acord (tot i que caldrien dos milions d’euros més per a garantir la continuïtat de Queseria Menorquina) que també hauria de comptar amb un pla social que permeti mantenir “tota la plantilla, tots els llocs de feina, en els anys vinents”.

Negueruela ha contestat així una pregunta de Més per Menorca al Ple del Parlament. El diputat Josep Castells ha anat més enllà del problema concret actual i ha demanat al Govern que sigui més proactiu amb els problemes de la indústria lletera menorquina.

Per la seva banda els representants dels treballadors es mostren esperançats amb la negociació. La presidenta del Comitè d’Empresa Margot Sastre ha exposat que Quesería Menorquina és una empresa competitiva, “però hem tingut les dificultats causades per Ruiz Mateos que ens va deixar en fallida”. També asseguren que des del 2011 l’empresa ha triplicat el seu volum de negoci i que bona part del deute que va deixar Nueva Rumasa s’ha amortitzat gràcies al fet que els treballadors han renunciat a més de 20% del seu salari durant 10 anys. La direcció de l’empresa continua sense fer declaracions.

22/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris