societat

Futur esperançador pels 158 treballadors de Quesería Menorquina després de l’interès a invertir 4 milions d’euros

Una reunió celebrada ahir capvespre al Ministeri d'Indústria ha obert la porta a un acord ràpid

Futur+esperan%C3%A7ador+pels+158+treballadors+de+Queser%C3%ADa+Menorquina+despr%C3%A9s+de+l%27inter%C3%A8s+a+invertir+4+milions+d%27euros

Els 158 treballadors de Quesería Menorquina veuen un futur més esperançador, després de la reunió celebrada ahir capvespre al Ministeri d’Indústria per facilitar un acord ràpid que permeti l’arribada de nous inversors que ajudin a salvar l’antiga El Caserío. Les parts, entre les quals hi havia assessors dels empresaris disposats a invertir-hi quatre milions d’euros, han obert una negociació per cercar un acord urgent que ha d’anar acompanyat d’un pacte de manteniment de la plantilla.

El Conseller De Treball i Model Econòmic Iago Negueruela, qui també va ser a la reunió de Madrid, s’ha mostrat esperançat de poder assolir un acord (tot i que caldrien dos milions d’euros més per a garantir la continuïtat de Queseria Menorquina) que també hauria de comptar amb un pla social que permeti mantenir “tota la plantilla, tots els llocs de feina, en els anys vinents”.

Negueruela ha contestat així una pregunta de Més per Menorca al Ple del Parlament. El diputat Josep Castells ha anat més enllà del problema concret actual i ha demanat al Govern que sigui més proactiu amb els problemes de la indústria lletera menorquina.

Per la seva banda els representants dels treballadors es mostren esperançats amb la negociació. La presidenta del Comitè d’Empresa Margot Sastre ha exposat que Quesería Menorquina és una empresa competitiva, “però hem tingut les dificultats causades per Ruiz Mateos que ens va deixar en fallida”. També asseguren que des del 2011 l’empresa ha triplicat el seu volum de negoci i que bona part del deute que va deixar Nueva Rumasa s’ha amortitzat gràcies al fet que els treballadors han renunciat a més de 20% del seu salari durant 10 anys. La direcció de l’empresa continua sense fer declaracions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Ports demanarà a Costes la competència per regular el fondeig il·legal en morts

Els blocs de formigó erosionen l'hàbitat marí i malmeten espècies protegides

Joana Molinas relata la violació i els abusos sexuals que va patir com a menor tutelada

La dona assegura que l'explotació sexual de menors tutelats a les Illes existeix des de fa més de 30 anys...

Un tècnic de la Fiscalia de Menors denuncia el silenci de l’administració en l’explotació sexual de menors tutelats

Enrique Pérez Guerra afirma que els casos no són aïllats i assegura que, fa devers tres anys, ja identificaren connexions...

Sense notícies de David Cabrera, el desaparegut al port de Sóller metre practicava barranquisme

Un equip d'IB3notícies s'ha embarcat avui amb la Guàrdia Civil per seguir de prop la recerca de David Cabrera